Πέντε ελληνικές παραλίες περιλαμβάνονται στη λίστα του Guardian με τις 40 καλύτερες παραλίες της Ευρώπης, βάσει των προτιμήσεων των συντακτών της βρετανικής εφημερίδας.

 

Ο Guardian ξεκινά τις «βουτιές» του στις ελληνικές παραλίες με τη Βοϊδοκοιλιά, στη Μεσσηνία. Το δημοσίευμα στέκεται στα νερά της παραλίας, αλλά και σε μια σπηλιά και στα ερείπια ενός κάστρου που βρίσκεται πάνω από την ακτή. Παράλληλα, γίνεται λόγος για τα πολυάριθμα πουλιά που συναντώνται στην περιοχή, ανάμεσα στα οποία και φλαμίνγκο.

 

Μία ακόμη παραλία που κέρδισε την προσοχή των συντακτών του Guardian είναι το Καλαδί στα Κύθηρα. Στο δημοσίευμα υπογραμμίζεται ότι τα Κύθηρα φαίνεται να έχουν αποφύγει την «υπερανάπτυξη» ορισμένων ελληνικών νησιών εξαιτίας του γεγονότος ότι είναι λίγο περίπλοκο να φτάσεις εκεί

 

Επόμενη στάση στην παραλία Παλαιοχώρι, στη Μήλο. Ο Guardian στέκεται στα χρώματα των βράχων πάνω από την παραλία, αλλά και τις πηγές με ζεστό νερό κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, που είναι σαν να προσφέρουν ένα… δωρεάν θερμαινόμενο σπα.

 

Για εκείνους που προτιμούν τα πάρτι στη θάλασσα, ο Guardian προτείνει μια επίσκεψη στο Super Paradise της Μυκόνου. Η χρυσή άμμος, το καθαρό νερό και η ασταμάτητη μουσική και ο χορός την κάνουν το Super Paradise το καλύτερο μέρος του νησιού, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

 

Τέλος, ο Guardian κάνει μία στάση και στη χερσόνησο του Μπάλου στην Κρήτη, αν και σύμφωνα με τους συντάκτες του άρθρου, το νησί διαθέτει πολλές παραλίες παγκόσμιας κλάσης. Για να απολαύσει κανείς την παραλία με λιγότερο κόσμο, ο Guardian προτείνει μια επίσκεψη σε αυτήν νωρίς το πρωί ή το απόγευμα, πριν δύσει ο ήλιος.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΠούλησε πλοίο στη Dryships
Επόμενο άρθροΗ σύγκρουση με ευρωφοβικούς το διακύβευμα των ευρωεκλογών