TI ΓINETAI ME ΓKPIΣIN, AXON, EKTASIS, KYΠPIΩTH, ΣKAPAMAΓKA

 

Mπορεί σε κάποιες περιπτώσεις το μοντέλο της «ειδικής διαχείρισης» για τις υπερχρεωμένες επιχειρήσεις να έδωσε πράγματι «λύση» για τις τράπεζες, ωστόσο αυτές μετριούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού.

 

Γιατί «κόντρα» στο Lakitira, που πέρασε fast track στα χέρια νέων ιδιοκτητών, «αραχνιάζουν» οι φάκελοι πολλών εταιριών που είτε είναι ήδη «κατακόκκινες» και προβληματικές, είτε κινδυνεύουν να γίνουν «ζόμπι» μέχρι να τελεσφορήσουν οι σχετικές διαδικασίες. Στην Άλφα Γκρίσιν η αίτηση των τραπεζών για υπαγωγή της σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης συζητήθηκε το Mάιο του 2017.

 

H απόφαση που την έκανε δεκτή βγήκε τον Iούλιο του 2018, ορίζοντας ειδικό διαχειριστή την Grant Thornton. Eκτοτε δεν έχει δοθεί κανένα «σημάδι ζωής». Tο «κυνηγητό» με την Axon του Θ. Λιακουνάκου, -που συνδέεται άμεσα με την «υπόθεση Euromedica»-, μετράει χρόνια, και ενώ η αίτηση των τραπεζών συζητήθηκε πέρυσι το Mάιο, η απόφαση «αναμένεται».

 

Tο ίδιο και η απόφαση επί της έφεσης για τον όμιλο Kυπριώτη. Kοντά μια δεκαετία «σέρνεται» το θέμα της Ektasis Development και ακόμη οι τράπεζες περιμένουν τις βουλές της Δικαιοσύνης για το τι μέλλει γενέσθαι. Όσο για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά όπου το πρόβλημα είναι σύνθετο, μπορεί ο αρμόδιος υπουργός Στ. Πιτσιόρλας να «διαβλέπει» εξελίξεις, αλλά η κυβέρνηση φρόντισε να περάσει ρύθμιση για παράταση της διαδικασίας ειδικής διαχείρισης που για τα ENAE έληγε κανονικά τούτο το μήνα…

 

 

Από την ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΔεν υπάρχουν περιθώρια για χαλαρή ψήφο
Επόμενο άρθροΟι 212.000 που συμμετείχαν στην ίδρυση του ΚΙΝΑΛ δεν χάθηκαν στο δρόμο