«Πέρασε» από την Κομισιόν το προσχέδιο του ελληνικού προϋπολογισμού που κατατέθηκε στις αρχές της εβδομάδας.

 

Η Ελλάδα δεν βρίσκεται ανάμεσα στις χώρες που έλαβαν επιστολή από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητώντας διευκρινίσεις σχετικά με το προσχέδιο του προϋπολογισμού τους.

 

Εκτός από την Ιταλία επιστολές έλαβαν χθες: η Γαλλία, η Ισπανία, η Σλοβενία, η Πορτογαλία και το Βέλγιο. Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, οι επιστολές έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Επιτροπής.

 

Υπενθυμίζεται ότι το προσχέδιο του προϋπολογισμού της ελληνικής κυβέρνησης για το 2019, είχε παραδοθεί στην Κομισιόν τη Δευτέρα και μεταξύ άλλων, προέβλεπε πρωτογενές πλεόνασμα 3,6% του ΑΕΠ και δημοσιονομικό χώρο, ύψους 1,1 δισ. ευρώ για την υλοποίηση μέρους των αντιμέτρων.

 

Το δημοσιονομικό πλεόνασμα του προϋπολογισμού της γενικής κυβέρνησης, στο σενάριο της μη περικοπής των συντάξεων, ανέρχεται στο 0,6% του ΑΕΠ, ενώ το πλεόνασμα στο σενάριο της κατάργησης της προσωπικής διαφοράς εκτιμάται στο 1,1% του ΑΕΠ. Το πρωτογενές πλεόνασμα, στο πρώτο σενάριο ανέρχεται στο 3,6% του ΑΕΠ, ενώ στο δεύτερο σενάριο (σ.σ. της κατάργησης της προσωπικής διαφοράς) διαμορφώνεται στο 4,2% του ΑΕΠ.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΤα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
Επόμενο άρθροΜπροστά η ΝΔ με 9,7 μονάδες διαφορά