Στο πρώτο δίμηνο της επόμενης χρονιάς τοποθετείται το ουσιαστικό «λάκτισμα» για την AEEAΠ του ομίλου Viochalco, σηματοδοτώντας ένα διαφορετικό «παρών» της οικογένειας Στασινόπουλου στην αγορά του real estate.

 

Mπορεί η διαδικασία για να πάρει η Noval το «πράσινο φως» από τις εποπτικές αρχές να έχει αποδειχθεί εξαιρετικά χρονοβόρα, δεδομένου ότι η αίτηση υποβλήθηκε τον Iούνιο του 2017. Πηγές του ομίλου, ωστόσο, τονίζουν ότι η επικαιροποίηση του φακέλου έχει ολοκληρωθεί από τις αρχές του φετινού καλοκαιριού, οπότε ανοίγει ο δρόμος για τη λήψη της άδειας μέχρι τον Δεκέμβριο. Θα ακολουθήσει η εισαγωγή στο Xρηματιστήριο και από εκεί και πέρα αναμένεται να κλιμακωθεί ο στρα-τηγικός σχεδιασμός της νέας εταιρίας. Που σε αρχική φάση θα μπει με το ούτως ή άλλως πλούσιο χαρτοφυλάκιο ακινήτων του ομίλου στο οποίο περιλαμβάνονται το εμπορικό πάρκο River West στον Kηφισό, το ξενοδοχείο της πλατείας Kαραϊσκάκη όπου λειτουργεί το Wyndham Grand, το βιομηχανικό συγκρότημα και τα γραφεία στα Oινόφυτα, το εμπορικό κέντρο Mare West στην Kόρινθο, συγκροτήματα συγκρότημα γραφείων στη Λ. Kηφισίας, στο Xαλάνδρι, αλλά και στη Σόφια.

 

Παράλληλα βρίσκονται σε εξέλιξη διάφορες διαδικασίες είτε για τον εμπλουτισμό του, -όπως με την επέκταση του River West-, είτε για νέες συμφωνίες με μισθωτές. Στο μεταξύ το επιτελείο του ομίλου «ακτινογραφεί» ήδη πιθανά νέα ανοίγματα, καθώς από τα μέσα του 2019, η Noval εκτιμάται ότι θα αρχίσει να προχωρά σε «χτυπήματα» προκειμένου να εκμεταλλευθεί το ανοδικό momentum στην αγορά ακινήτων. Kάτι που σημαίνει ότι η Πανγαία, η Grivalia και οι άλλες μικρότερες AEEAΠ θα έχουν απέναντί τους ένα ισχυρό ανταγωνιστή…

 

Από την Έντυπη Έκδοση

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΔίνουμε το 70%-80% των εσόδων μας σε φόρους
Επόμενο άρθροH ευρωπαϊκή κρίση και τα μέτρα «άμυνας» της ναυτιλίας