Για τη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από την Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, με τη συζήτηση για την υπόθεση του πρώην πλέον «γαλάζιου» βουλευτή να συνεχίζεται.

Ο κ. Πέτσας τόνισε ότι η διαγραφή θα προχωρούσε ακόμη και εάν δεν υπήρχε η έντονη αντίδραση του Νίκου Δένδια στη Βουλή, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Ναι μεν, αλλά», με την Ευαγγελία Μπαλτατζή.

«Ήταν προδιαγεγραμμένο»

«Ήταν κάτι το προδιαγεγραμμένο, από τη στιγμή που είχαν δοθεί από καιρό οι δέουσες συστάσεις σε όλους να κινούνται στο ευρύτερο πλαίσιο που γίνεται αποδεκτό με βάση τις αρχές και τις αξίες της παράταξης. Δεν ήταν “κεραυνός εν αιθρία”, ούτε μια αντανακλαστική αντίδραση του πρωθυπουργού», επισήμανε.

Για την τοποθέτηση Δένδια

Ερωτηθείς για την ανάρτηση του Νίκου Δένδια, ο οποίος έγραψε στο Twitter ότι οι ενέργειές του είναι προϊόν στενής και ειλικρινούς συνεργασίας με τον πρωθυπουργό, ο κ. Πέτσας είπε ότι δεν βρίσκει κάτι παράξενο σε αυτό, καθώς ένας υπουργός στα υπουργικά έδρανα της Βουλής πρέπει να υποστηρίξει τις βασικές θέσεις της κυβέρνησης, ακόμη και αν είναι άσχετη η συζήτηση με ένα νομοσχέδιο.

Για τις δηλώσεις Κυρανάκη

Αναφορικά με τη δήλωση του Κώστα Κυρανάκη, ο οποίος είπε ότι περιμένει εξηγήσεις για τη διαγραφή του βουλευτή, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών διεμήνυσε ότι «ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ δεν θα δώσει τέτοιου είδους εξηγήσεις σε κανέναν».

«Ο κ. Μητσοτάκης, εξηγήσεις δίνει μόνο για το κυβερνητικό πρόγραμμα και για τις σκέψεις του για το πώς θα μεγαλώσει την παράταξη όταν απευθύνεται στη βάση του κόμματος, στα συνέδρια και στις εκλογές», πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας τα περί κακού timing που επέλεξε ο κ. Μπογδάνος να κάνει την επίμαχη τοποθέτηση, ο κ. Πέτσας υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, καθώς το μείζον είναι το πλαίσιο που θέτουν όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, και όταν αυτό «το ξεπερνά ένας βουλευτής που είναι στη Βουλή με την ψήφο του ελληνικού λαού», τότε «θέτει τον εαυτό του εκτός κομματικών σχηματισμών».

«Ο κ. Μπογδάνος, μετά από πρόσφατη ανάρτησή του, είχε ενημερωθεί από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ότι δεν θα γίνουν ανεκτές τέτοιες συμπεριφορές στο μέλλον. Δυστυχώς επαναλήφθηκαν σε ένα άστοχο πλαίσιο, στο οποίο έπρεπε να αναδειχθεί η εθνικής σημασίας συμφωνία με τη Γαλλία. Φτάσαμε να συζητάμε για θέματα που γυρίζουν τη χώρα πολλές δεκαετίες πίσω και γι’ αυτό ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε άμεσα, από τη Σλοβενία, τη διαγραφή του βουλευτή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΝίκος Παλαιοκώστας – Αποφυλακίζεται ο βαρυποινίτης – Το σκεπτικό της απόφασης
Επόμενο άρθροΣτο παρά πέντε σώθηκε κουταβάκι