Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 17 Μαΐου 2022, 00:02

Έπειτα από τα αποτελέσματα του περασμένου Σαββάτου (14/5), το μοναδικό ενδιαφέρον που απομένει για το κλείσιμο της αυλαίας του πρωταθλήματος της Super League, είναι η τελική κατάταξη των συλλόγων, αφού τα ευρωπαϊκά εισιτήρια έχουν… μοιραστεί. Ο Ολυμπιακός θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στα προκριματικά του Champions League και οι ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, Άρης σε αυτά του Conference League.

Η 10η και τελευταία αγωνιστική των Play Off περιλαμβάνει μεν δύο ντέρμπι, ωστόσο φαντάζει σαν αγγαρεία. Στο πρώτο, η ΑΕΚ υποδέχεται τον πρωταθλητή Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, σε ένα ματς που ενδέχεται να εξελιχθεί σε έντονη αντίδραση των οπαδών του «Δικεφάλου» για τη φετινή αποτυχημένη σεζόν. Η ΑΕΚ δεν κατάφερε να εξασφαλίσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, έπειτα και από την ήττα της με 3-2 από τον Άρη στη Θεσσαλονίκη κι ο κόσμος της «βράζει». Αυτό, ποσώς απασχολεί τους «ερυθρόλευκους» που, παρά το 1-1 με τον ΠΑΟΚ, γιόρτασαν την κατάκτηση του 47ου τίτλου τους και τρίτου διαδοχικού με τον Πέδρο Μαρτίνς στον πάγκο τους.

Στο δεύτερο, στην Τούμπα, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός θα δώσουν μία… πρόβα τζενεράλε ενόψει του μεταξύ τους τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας του ερχόμενο Σάββατο (21/5, 20:00 – Ολυμπιακό Στάδιο). Ερωτηματικό παραμένει, όμως, το κατά πόσο οι δύο προπονητές θα παρατάξουν τις «κανονικές» ενδεκάδες ή θα προφυλάξουν παίκτες. Μεταξύ αυτών των δύο ομάδων, όμως, θα «παιχτεί» και η δεύτερη θέση της κατάταξης, με τους «ασπρόμαυρους» του Ραζβάν Λουτσέσκου να υπερτερούν για την ώρα στην ισοβαθμία έναντι των «πράσινων» του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και να «βολεύονται» και με την ισοπαλία.

Ωστόσο, μία ισοπαλία στη Θεσσαλονίκη ίσως φέρει χαμόγελα στον Άρη του Χερμάν Μπούργος. Οι «κίτρινοι», με την ψυχολογία στα ύψη έπειτα από την επική ανατροπή με την ΑΕΚ και την εξασφάλιση της συμμετοχής τους στο Conference League, εφόσον περάσουν νικηφόρα από τα Γιάννινα, θα τερματίσουν στη δεύτερη θέση καθώς ευνοούνται στην τριπλή ισοβαθμία με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό. Από την άλλη, ο «Αγιαξ της Ηπείρου» του Ηρακλή Μεταξά θα προσπαθήσει να κλείσει με ευχάριστο τρόπο μια άκρως θετική σεζόν, πετυχαίνοντας τη δεύτερη νίκη του στη διαδικασία του μίνι πρωταθλήματος.

Η 10η αγωνιστική των πλέι οφ:

Τρίτη 17 Μαΐου

20:00 Ολυμπιακό Στάδιο, ΑΕΚ – Ολυμπιακός Cosmote Sport 1

20:00 Γήπεδο Τούμπας, ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός Novasports Prime

20:00 Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων «Οι Ζωσιμάδες», ΠΑΣ Γιάννινα – Άρης Novasports 2


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 17 Μαΐου 2022, 00:03

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΤζο Μπάιντεν: Η γραβάτα με την ελληνική σημαία
Επόμενο άρθροΟ Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς «σφράγισε» την έξοδο της Λάτσιο στο Europa League, 2-2 με τη Γιουβέντους