Αποκλεισμένοι επί τρεις μέρες βρίσκονται 20 κάτοικοι του οικισμού Οβριός, στο Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου, εξαιτίας κατολισθήσεων που προκάλεσε η έντονη και συνεχής βροχόπτωση στην περιοχή. Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Βόλου, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου, κ. Γιάννης Δελετζές, ο δρόμος που έκλεισε λόγω των κατολισθήσεων, δεν κατέστη εφικτό, να αποκατασταθεί. Σύμφωνα με την πληροφόρηση δε που είχε, ο Δήμος πρόκειται να αποστείλει εντός της ημέρας, μηχανήματα για να αποκαταστήσουν μερικώς την βατότητα του δρόμου.

Στο μεταξύ, τόσο σήμερα, όσο  και τις προηγούμενες δυο μέρες, το Τ.Σ. και ο κ. Δελετζές προσωπικά, φρόντισε για την προμήθεια των κατοίκων του οικισμού σε είδη ανάγκης, όπως φάρμακα και τρόφιμα, μεταβαίνοντας στην περιοχή, με τα πόδια, από ένα σημείο και μετά.

Στον «αέρα» τρία σπίτια στο Πουρί

Δύσκολη είναι η κατάσταση και στην περιοχή Πουρίου, όπου τρία σπίτια βρίσκονται στον «αέρα» εξαιτίας καθιζήσεων που έχει υποστεί το έδαφος. Τα προβλήματα στατικότητας των τριών αυτών σπιτιών ξεκίνησαν να δημιουργούνται κατά τις ισχυρές επίσης βροχοπτώσεις του 2018, ωστόσο συνεχώς επιδεινώνονται ύστερα από κάθε βροχόπτωση, μέσα στα δύο αυτά χρόνια. Μάλιστα, το ένα από τα τρία σπίτια έχει κριθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες κατεδαφιστέο! Οι ιδιοκτήτες του ωστόσο, δεν έχουν προχωρήσει στην κατεδάφισή του, καθώς δεν δύνανται να ανταπεξέλθουν οικονομικά στο σχετικό κόστος για αυτό και ζητούν την στήριξη της πολιτείας.

Προβλήματα παντού

Στο μεταξύ, ο Δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου, Παν. Κουτσάφτης, ανέφερε ότι στην περιοχή καταγράφεται ρεκόρ βροχόπτωσης και ποσότητας νερού. “Τα προβλήματα διευρύνονται και πολλαπλασιάζονται. Πολλά προβλήματα έχουμε στο οδικό δίκτυο, στα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης, σε αγροτικούς δρόμους. Προβλήματα, από κατολισθήσεις, σημειώθηκαν στο Πουρί, όπου έχουμε ζημιές σε 2-3 σπίτια, στις αυλές και πεζούλια” επεσήμανε μεταξύ άλλων.

Πηγή: ΕΡΤ

Προηγούμενο άρθροΣοβαρά προβλήματα και ζημιές από την κακοκαιρία-Σταδιακή υποχώρηση-Αναλυτική πρόγνωση (video)
Επόμενο άρθροΠροβάδισμα της Μπαρτσελόνα στη μάχη για την απόκτηση του Λαουτάρο Μαρτίνες