Με αγωγή του το υπουργείο Υγείας ζητά να βγει παράνομη και καταχρηστική η απεργία των γιατρών στο Παίδων Πεντέλης. Ειδικότερα το υπουργείο σημειώνει: «Αναφορικώς με την κήρυξη 24ωρης απεργίας εν μέσω πανδημίας από ιατρούς στο Παίδων Πεντέλης με απόφαση του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη δόθηκε εντολή να γίνουν όλες οι απαιτούμενες νομικές ενέργειες για την κήρυξη της απεργίας παράνομης και καταχρηστικής προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία και να εκτελεστούν στο ακέραιο οι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί παιδιών κατά του Covid-19 στο συγκεκριμένο νοσοκομείο.

Έτσι στις 10.30 το πρωί κατατέθηκε αγωγή στο Πρωτοδικείο Αθηνών για να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία. Η εκδίκαση της υπόθεσης θα γίνει εντός της ημέρας.

Σύμφωνα με το υπουργείο το Παίδων Πεντέλης έχει μετατραπεί σε mega εμβολιαστικό κέντρο και έχει βγει από το σύστημα εφημεριών για δύο εφημερίες τον μήνα. Χρειάζεται να καλυφθούν οι ανάγκες εμβολιασμού μικρών παιδιών που είναι απαραίτητος και για την υγεία τους και την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων αλλά και για τη γενικότερη ανοσία της κοινότητας. Ακόμα υπογραμμίζει ότι οι υγειονομικοί απεργούν και από τους εμβολιασμούς.

Η αντίδραση των εργαζομένων

Υπενθυμίζουμε ότι οι υγειονομικοί του Παίδων Πεντέλης αντιδρούν στην απόφαση του υπουργείου να ανασταλούν οι εφημερίες για έξι εβδομάδες προκειμένου να μπορέσει να λειτουργήσει σαν εμβολιαστικό κέντρο. Η συνέλευση των εργαζομένων παρουσία της Προέδρου και του Δ.Σ. της ΕΙΝΑΠ, καθώς και μελών του Δ.Σ. της ΟΕΝΓΕ αποφάσισε μεταξύ άλλων την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας σήμερα η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η απόφαση των υγειονομικών

Μετά την εμμένουσα στάση του Υπουργείου Υγείας να υλοποιήσει τις ειλημμένες αποφάσεις για απόσυρση του νοσοκομείου από τις 24ώρες εφημερίες, αποφασίζουμε:

24ωρη απεργία στις 13/01/2022 του Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης (συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας του εμβολιαστικού κέντρου), ζητώντας:

· Να συνεχισθεί απρόσκοπτα η συμμετοχή του Νοσοκομείου μας στο πρόγραμμα εφημεριών του Λεκανοπεδίου Αττικής, δηλαδή καθημερινές εφημερίες 08:00-14:30 και 24ωρη εφημερία κάθε Δευτέρα, Πέμπτη και δεύτερη Κυριακή του μήνα.

· Να συνεχισθεί η λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου με ενδεχόμενη αύξηση των εμβολιαστικών γραμμών στο μέτρο των δυνατοτήτων μας.

Αποφασίστηκε συνάντηση επιτροπής εκπροσώπων με τον Υπουργό Υγείας.

Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑπέραντη Θλίψη στη Λάρισα – “Έφυγε” ξαφνικά από τη ζωή ο πρ. πρόεδρος της ερ. ΑΕΛ Ηλίας Φασούλας
Επόμενο άρθροΣτον Βόλο σήμερα ο Νίκος Χαρδαλιάς