Μοιράσου το άρθρο:

Πρωτόγνωρες εμπειρίες, “σταλμένες” κατευθείαν από το CERN, έζησαν οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Κεραμείων. H αναπαράσταση της διαστολής του σύμπαντος με μπαλόνια, η εξέλιξη του σύμπαντος από το big bang έως σήμερα με όσπρια, η δομή της ύλης με πλαστελίνες, καραμέλες και ζελεδάκια, η γνωριμία με το CERN και τον  μεγάλο επιταχυντή αδρονίων LHC και η κατασκευή μακέτας, ήταν μερικές από τις εκπαιδευτικές δράσεις που υλοποίησε φέτος το σχολείο, στο πλαίσιο του προγράμματος “Playing with Protons- Παίζοντας με τα Πρωτόνια”.

Πρόκειται για πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πυρηνικής Φυσικής, το γνωστό σε όλους CERN, το οποίο σε συνεργασία με το Perimeter Institute (Καναδάς) και την υποστήριξη του ευρωπαϊκού έργου CREATIONS,  διοργάνωσαν, για τρίτη χρονιά, θερινό σχολείο τον Αύγουστο του ’18 στις εγκαταστάσεις του CERN στην Ελβετία για 10 εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης απ’ όλη την Ελλάδα, κατόπιν επιλογής.

Στόχος του προγράμματος είναι η ανάπτυξη πρωτότυπων και συμμετοχικών εκπαιδευτικών δράσεων που θα ενισχύσουν το επιστημονικό κεφάλαιο των μαθητών και των οικογενειών τους, η μεταφορά και διάχυση του διερευνητικού τρόπου σκέψης, της έρευνας και της καινοτομίας στο CERN λειτουργώντας και σαν πολλαπλασιαστές στην τοπική κοινωνία. Έτσι λοιπόν βρέθηκε και ο δάσκαλος του Δημοτικού Σχολείου Κεραμειών, Μπατσίλας Θάνος, στο CERN και κατά τη φετινή σχολική χρονιά με τους μαθητές και άλλους εκπαιδευτικούς υλοποίησαν το πρόγραμμα.

Πρέπει να σημειωθεί ότι όλο το σχολείο συμμετείχε στο πρόγραμμα στον ανάλογο βαθμό μαζί και με τις δασκάλες Παπαδοπούλου Δέσποινα και Μπαξεβάνη Έλλη, ενώ οι Ε’ και Στ’ τάξεις με τον δάσκαλό τους, είχαν την ευκαιρία  να επισκεφτούν τον σταθμό της ΕΡΑ Αιγαίου αλλά και να μοιραστούν το πρόγραμμά τους και με υπόλοιπα σχολεία της Λέσβου, στην ημέρα παρουσίασης σχολικών προγραμμάτων που πραγματοποίησε η Δ/νση Πρωτ/θμιας Εκπ/σης Λέσβου, χθες Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019.

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΈτοιμος τον Ιούλιο ο παιδικός σταθμός Κωστακιών Δήμου Αρταίων
Επόμενο άρθροΧίος: Στάχτη 12 στρέμματα στον Αγιο Γεώργιο Συκούση