Την βελτίωση της πρόσβασης των αγροτών στα χωράφια τους και τις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις τους μέσω των έργων της αγροτικής οδοποιίας που θα αναλάβουν να υλοποιήσουν οι δήμοι της χώρας, προβλέπει η προδημοσίευση της πρόσκλησης για την υποβολή προτάσεων στο πλαίσιο της δράσης 4.3.4 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014-2020. .

Ο συνολικός προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται σε 43 εκατ. ευρώ και δικαιούχοι για την υποβολή των σχετικών προτάσεων είναι οι Δήμοι της χώρας, οι οποίοι θα πρέπει να ολοκληρώσουν τα έργα της αγροτικής οδοποιίας έως την 31η Δεκεμβρίου 2025.

Στο πλαίσιο της δράσης εντάσσονται και συγχρηματοδοτούνται πράξεις με στόχο:

  • τη μείωση του κόστους μεταφοράς των προϊόντων, την ευκολότερη και ταχύτερη πρόσβαση των γεωργικών μηχανημάτων καθώς και την ταχύτερη και ασφαλέστερη μεταφορά των ευπαθών προϊόντων.
  • την εξασφάλιση της εύκολης και ασφαλούς προσπελασιμότητας στις γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις στις αγροτικές περιοχές καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου, η οποία με την παράλληλη βελτίωση και εκσυγχρονισμό των καλλιεργητικών μεθόδων (πρόσβαση μηχανών, εύκολη διακίνηση της παραγωγής κ.λ.π.) αναμένεται να συμβάλλει στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των εκμεταλλεύσεων, με θετικές επιπτώσεις στο αγροτικό εισόδημα.

Με τις πιστώσεις της πρόσκλησης θα χρηματοδοτηθούν έργα τα οποία αφορούν βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη ή κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, υλοποιούνται σε εκτός σχεδίου περιοχές, προβλέπουν τσιμεντόστρωση ή ασφαλτόστρωση, δεν περιλαμβάνουν δαπάνες που αφορούν συνήθεις παρεμβάσεις συντήρησης, κλπ.

  • Ως ελάχιστος προϋπολογισμός των υποβαλλόμενων προτάσεων ορίζεται το ποσό των 150.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).
  • Ως μέγιστος προϋπολογισμός των υποβαλλόμενων προτάσεων ορίζεται το ποσό των 500.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).
  • Κατ΄ εξαίρεση μπορεί να υποβληθεί πρόταση με προϋπολογισμό μέχρι το ποσό του 1.000.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) μόνο στις περιπτώσεις που η πρόταση αφορά φυσικό αντικείμενο συνεχόμενο (μία αγροτική οδός), λειτουργικό και λόγοι οδικής ασφαλείας επιβάλλουν την ολοκλήρωσή της μέχρι το ποσό αυτό.

Δείτε αναλυτικά την προδημοσίευση ΕΔΩ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΝίκη των Τζαζ επί των Μπακς, 21 πόντους από τον Αντετοκούνμπο
Επόμενο άρθροΔιακοπή νερού