Για 5η συνεχή χρονιά η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη, συνδιοργανώνουν τον Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου από 22 – 24 Μαρτίου 2019, στο Ρέθυμνο (αίθουσα εκδηλώσεων στο ξενοδοχείο Sentido Pearl Beach).

 

Αποτελώντας πλέον θεσμό για την Κρήτη και το Κρητικό ελαιόλαδο ο διαγωνισμός, που πλέον, γίνεται σε συνεργασία με όλους τους τοπικούς φορείς ελαιολάδου, καθώς και το Οργανοληπτικό Εργαστήριο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ρεθύμνου, όπου και γίνεται η αξιολόγηση των δειγμάτων.

 

Στο πλαίσιο του Διαγωνισμού, κατά τη διάρκεια του τριημέρου θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις και συγκεκριμένα:

 

Tην Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019, εκδήλωση με θέμα: «Προώθηση των Κρητικών προϊόντων & της Κρητικής κουζίνας», όπου θα γίνει η απονομή των σημάτων «κρήτη» της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, στις νέες πιστοποιημένες επιχειρήσεις του νησιού.

 

Το Σάββατο 23 Μαρτίου 2019, ημερίδα με θέμα: «Ο ρόλος του Ελαιολάδου στην Κρητική Διατροφή – Τρόποι στήριξης και προώθησής του», με ομιλητές:

 

• «Η συμβολή των προϊόντων ΠΟΠ/ ΠΓΕ στη δημιουργία υπεραξίας της αγροτικής παραγωγής μέσα από την ανάπτυξη Branding Τόπου. Η περίπτωση του ελαιολάδου», Μπουνάκης Νίκος, M.Sc Marketing &Communication, MBA Διευθύνων Σύμβουλος Proactive ΑΕ –Σύμβουλοι επιχειρήσεων

 

• «Η καλλιέργεια της ελιάς στον κόσμο, προβλήματα και προοπτικές», Χαρτζουλάκης Κωνσταντίνος, M.Sc, PhD, Γεωπόνος-Ερευνητής, Πρώην Διευθυντής ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ , Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών φυτών Χανίων

 

• «Μέγιστον αγαθόν προς πάσαν του βίου θεραπείαν ο της Ελαίας καρπός», Ψιλάκης Νίκος, Συγγραφέας

 

• «Το ελαιόλαδο στην σύγχρονη γαστρονομία. – Σήμα «κρητική κουζίνα» Παναγιωτάκης Μιχάλης, Chef & Πρόεδρος του Ινστιτούτου Κρητικής Διατροφής

 

Ο 5ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Ελαιολάδου, θα ολοκληρωθεί με την απονομή των βραβείων στα ελαιόλαδα, τα οποία θα διακριθούν, στην τελετή βράβευσης, την Κυριακή 24 Μαρτίου 2019 και ώρα 11:00π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Sentido Pearl Beach, στο Ρέθυμνο.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΔεν θα δεχόμουν να γίνω υπουργός
Επόμενο άρθροΤο Grecotel Caramel στα 6 καλύτερα ξενοδοχεία παγκοσμίως