Περισσότερα από ένα εκατομμύριο παιδιά εξαφανίζονται κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο. Στην Ευρώπη χάνονται τα ίχνη ενός  παιδιού κάθε 2 λεπτά. Στην Ελλάδα, μόνο το πρώτο τετράμηνο της χρονιάς δηλώθηκαν οι εξαφανίσεις 34 παιδιών.

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για τα εξαφανισμένα παιδιά, το Χαμόγελο του Παιδιού πραγματοποίησε διαδικτυακή εκδήλωση.

Πολύτιμος αρωγός  στην έρευνα και διάσωση εξαφανισμένων παιδιών, το Χαμόγελο του Παιδιού, έχει εδώ και χρόνια ενεργοποιήσει την υπηρεσία Amber Alert, ενώ πρόσφατα έθεσε σε λειτουργία και το Missing Alert για ενήλικες από 18-60 ετών.

Η όμαδα έρευνας και διάσωσης Θανάσης Μακρής αναλαμβάνει δράση από τα πρώτα λεπτά της εξαφάνισης ενός παιδιού, ενώ πρώτος ο οργανισμός συμμετείχε στην εφαρμογή της Amazon για τον εντοπισμό εξαφανισμένων παιδιών από το Σκοτεινό Διαδίκτυο.

«Μεσα στο πρώτο εξάμηνο του 2020 λάβαμε 2716 κλήσεις για εξαφανίσεις, 34 για παιδιά και 12 για ενήλικες από τους οποίους εντοπίσαμε τους 10.» δήλωσε η Συντονίστρια Ευρωπαϊκής Γραμμής 116000, Σία Κακαρούμπα.

Η εκδήλωση μεταδόθηκε live streaming στο λογαριασμό του Χαμόγελου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σε αυτή συμμετείχαν και έστειλαν τα μηνυματά τους, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, ο αρχηγός της ΕΛΑΣ και του Πυροσβεστικού Σώματος και πολλοί ακόμη εκπρόσωποι φορέων.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για τα  Εξαφανισμένα Παιδιά Missing Children Europe, που εδρεύει στις Βρυξέλλες, το 2019:

Στα τηλεφωνικά κέντρα της Ευρωπαϊκής Γραμμής για τις Εξαφανίσεις, πραγματοποιήθηκαν 55.284  κλήσεις για 7.582 υποθέσεις  εξαφανισμένων παιδιών.

Από αυτές:

.  Το 55% των κλήσεων αφορούσαν σε υποθέσεις φυγής
. Το  23% των κλήσεων αφορούσαν σε υποθέσεις γονικής αρπαγής
 . Το 3% των περιστατικών εξαφανίσεων αφορούσαν σε υποθέσεις  εξαφάνισης παιδιών μεταναστών και εφήβων.

ΠΗΓΗ ΕΡΤ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΝΝΑ ΒΛΑΧΟΠΑΝΑΓΙΩΤΗ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΤο μήνυμα της ΠΑΕ ΑΕΚ για την Παγκόσμια Ημέρα για τα Εξαφανισμένα Παιδιά
Επόμενο άρθρο«Δουλεύουμε για να παρουσιαστεί η ομάδα έτοιμη να πρωταγωνιστήσει και πάλι»