Ραντεβού στις 19:00 στα προπύλαια δίνουν σήμερα  οι εκπαιδευτικοί, με την υποστήριξη της ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε, όπως αναφέρουν, η κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας.

Σε ανακοίνωση της η ΟΛΜΕ  υποστηρίζει  ότι «η κυβέρνηση, αγνοώντας τις πραγματικές ανάγκες του δημόσιου σχολείου, τα αιτήματα και τις προτάσεις των εκπαιδευτικών κατέθεσε με εντελώς αντιδημοκρατικό τρόπο, χωρίς διάλογο και εν μέσω πανδημίας πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία, αποφάσισε το άνοιγμα όλων των σχολείων χωρίς να έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών, ψήφισε αιφνιδιαστικά εκπρόθεσμη τροπολογία για την ζωντανή μετάδοση του μαθήματος, θέτοντας σε κίνδυνο τα προσωπικά δεδομένα ανηλίκων μαθητών και εκπαιδευτικών καθώς και τις αρχές που διέπουν την ίδια την παιδαγωγική διαδικασία».

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία(ΔΟΕ) απαιτεί  από την πλευρά της να αποσυρθεί άμεσα το αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία. Να καταργηθεί η απαράδεκτη τροπολογία και να μην εφαρμοστεί η υπουργική απόφαση της Υπουργού των καμερών για την ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων.

Οι δάσκαλοι ζητούν επίσης  να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε όλα τα σχολεία.Να στηριχθεί το δημόσιο σχολείο και να αυξηθεί η χρηματοδότηση των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Πρόγραμμα

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΧαλαρώνουν τα περιοριστικά μέτρα παρά την αύξηση των κρουσμάτων
Επόμενο άρθροΗ χώρα οδεύει σε «υγειονομική καταστροφή», προειδοποιούν οι γιατροί