Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Περιφερειακή Ενότητα Σερρών και η Αερολέσχη Σερρών θα διοργανώσει στις 7 Απριλίου στο αεροδρόμιο Εμμανουήλ Παππάς Σερρών, το Πανελλήνιο Κύπελλο Αερομοντελισμού κατηγορίας F5JGR.

 

Οι αγώνες αερομοντελισμού διεξάγονται με ηλεκτρικά τηλεκατευθυνόμενα ανεμόπτερα. Οι χειριστές αεραθλητές, πετούν τα τηλεκατευθυνόμενα ανεμόπτερα πάνω από το αεροδρόμιο, σε διάφορες φάσεις, συνδυάζοντας χρόνους και προσγειώσεις ακριβείας σε box σχεδιασμένο στο διάδρομο προσγείωσης.

 

Οι αεραθλητές υποχρεούνται να τηρούν πιστά τον Αγωνιστικό Κανονισμό που έχει συνταχθεί από την Ελληνική Αεραθλητική Ομοσπονδία και έχει εγκριθεί από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Ο εν λόγω αγώνας είναι μοναδικός σε όλη την Ελλάδα για το 2019, συνεπώς προβλέπεται να συμμετάσχουν πλήθος αερομοντελιστών και μέλη αερολεσχών με τις οικογένειες και τους συνοδούς τους.

 

Σημειώνεται ότι η τουριστική προβολή της πόλης των Σερρών και της ευρύτερης περιοχής λόγω αυτής της αθλητικής εκδήλωσης είναι δεδομένη καθώς οι επισκέπτες εκτός από την παρακολούθηση του αγώνα, θα επισκεφτούν την πόλη και τα αξιοθέατα των Σερρών.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΚατρακυλούν οι τιμές του πετρελαίου
Επόμενο άρθροΕλεύθερη πτώση για την τουρκική λίρα