Μοιράσου το άρθρο:

Στα επίπεδα του πανελλαδικού μέσου όρου, κυμάνθηκαν οι βαθμολογίες των τελειόφοιτων που συμμετείχαν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις.
Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου Ευτυχία Βλυσίδου, οι αριστούχοι φέτος δεν είναι πάνω από το μέσο όρο.
Η πλειοψηφία των γραπτών ήταν μεταξύ 12 και 15, λιγότερο από 15-18, ενώ ένα 30% ήταν από 0-12 βαθμούς.
Πέρα από τα δύσκολα θέματα, αυτό που μπορεί κανείς να παρατηρήσει είναι ότι μειώθηκε η ψαλίδα μεταξύ δύσκολων και εύκολων θεμάτων, δηλαδή τα φετινά εύκολα είχαν περισσότερες απαιτήσεις από τα περσινά. Τα θέματα επίσης φυσικής και χημείας ήταν απαιτητικά ως προς το χρόνο. Αλλά όλα, και δεν υπήρξε καμία διαμαρτυρία για αυτό, ήταν εντός ύλης.
Βεβαίως υπήρχαν και οι κορυφές με σημαντικές πρωτιές με τον Αλέξανδρο Λευκαδίτη από το ΓΕΛ Βροντάδου που έδινε για 2η χρονιά και έφτασε στα 19.200 μόρια. Αλλά και άλλοι μαθητές αρίστευσαν , όπως φαίνεται και από το σχετικό πίνακα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου.
Chios_Panelladikes_vatmologies_aristouxwn_1Jul19 (2).
Με 37 χρόνια στην υπηρεσία της εκπαίδευσης η Ευτυχία Βλυσίδου σημειώνει ότι αιτία αυτής της κατάστασης είναι και το ότι μειώνονται οι δεξιότητες των μαθητών στην κατάκτηση της μητρικής τους γλώσσας.
Τονίζοντας την ανάγκη να επαναπροσδιορίσουμε τη γλωσσική μας παιδεία, σημείωσε πως η «παπαγαλία» φαίνεται πως είναι μια ανάγκη του μαθητή που δεν μπορεί να χειριστεί επαρκώς της ελληνική γλώσσα.

Φωτεινή… Σβετλάνα
Να όμως που μια μαθήτρια από το 1ο ΓΕΛ Χίου, η Σβετλάνα Πελάντε, χωρίς να είναι τα ελληνικά η μητρική της γλώσσα, πέτυχε να κατακτήσει την ελληνική γλώσσα, όπως χαρακτηριστικά είπε η κα Βλυσίδου. Συγκέντρωση 17.951 μόρια και έδωσε φως, κατά πως θέλει και το όνομά της στη δική της μητρική γλώσσα, στην ελληνική παιδεία.
Η Προϊσταμένη της Β΄βαθμιας Εκπαίδευσης, Ευτυχία Βλυσίδου, κάλεσε τα παιδιά να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό δελτίο με βάση τα δικά τους θέλω. «Να δηλώσουν εκεί που θέλουν πρώτα από όλα», είπε και επισήμανε πως δεν γνωρίζουμε πως θα κινηθούν οι βάσεις.

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΤον έπιασαν την ώρα των κλοπών
Επόμενο άρθροΚλιμάκιο της ΛΑΕ Μαγνησίας περιόδευσε στο κέντρο του Αλμυρού