Με κεντρική διεκδίκηση «Να διεκδικήσουμε την αυτονόητη ένταξη στα ΒΑΕ», η ΠΟΕΔΗΝ ανακοίνωσε «5ωρη Στάση Εργασίας Τρίτη 28/1/2020 και Συγκέντρωση 11πμ στο Υπουργείο Εργασίας».

«Το υγειονομικό μας σύστημα χρειάζεται ενίσχυση για να αντιμετωπίσει την εξάπλωση του κοροναϊού», τονίζει η ομοσπονδία, ενώ σε άλλο σημείο της ανακοίνωσής της (διαβάστε το πλήρες κείμενο), επισημαίνει ότι: «Τα ασθενοφόρα που επιχειρούν ανεπαρκέστατα. Επιχειρούν στην Αττική 60 ασθενοφόρα πρωί – απόγευμα και 30 τη νύχτα από 90 που θα έπρεπε να επιχειρούν πρωί – απόγευμα και 60 τη νύχτα λόγω βλαβών ασθενοφόρων και έλλειψη διασωστών. Η αναμονή των περιστατικών για διακομιδή φθάνει τη μια ώρα!!!
Κλείνουν βασικές κλινικές και τμήματα νοσοκομείων λόγω έλλειψης όπως τα Εξωτερικά Ιατρεία στην Καλλιθέα του Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, το παθολογοανατομικό στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρας.
Το ελλιπέστατο υγειονομικό προσωπικό δίνει καθημερινά τη μάχη για να μείνουν όρθια τα Δημόσια Νοσοκομεία.
Είναι έτοιμοι να φορέσουν τις στολές προστασίας κατά του κάθε «ιού» αν και αμείβονται με 700 ευρώ το μήνα, χωρίς να είναι ενταγμένοι στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.
Νοσηλευτές, Τραυματιοφορείς, γιατροί κάτω από τα όρια ασφαλείας. Εκτεθειμένοι σε σοβαρά λοιμώδη νοσήματα.
Νοσηλευτές λόγω εργασιακής εξουθένωσης έχουν τρυπηθεί με σύριγγες που χρησιμοποιήθηκαν σε ασθενείς με σοβαρά λοιμώδη νοσήματα.
Πάνω από 3000 νοσηλευτές πάσχουν από σοβαρά νοσήματα και πολλοί εξ’ αυτών συνεχίζουν να εργάζονται εν μέσω των θεραπειών που υποβάλλονται. Οφείλονται χιλιάδες ρεπό και άδειες».

Συγκέντρωση στην πύλη του Θριάσιου νοσοκομείου στις 10πμ, με στόχο να αναχωρήσουν οι εργαζόμενοι με πούλμαν, ανακοίνωσε το Σωματείο Εργαζομένων στο Γ.Ν.Ε. ΘΡΙΑΣΙΟ.

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΓ. Αρβανίτη: Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από τις μέχρι τώρα πολιτικές για την Καταπολέμηση της Φτώχειας (audio)
Επόμενο άρθροΓάλλος πρέσβης:Ψευτομνημόνιο μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης-Γαλλική συμμετοχή στην άσκηση Ελλάδας-ΗΠΑ(video)