Με ανακοίνωσή του εγκαλεί τον επικεφαλής του Ποταμιού

 

Να δει την συμφωνία των Πρεσπών πριν αποφασίσει για την ψήφισή της θέλει τώρα ο Σταύρος Θεοδωράκης, δείχνοντας πως… αλλάζει στάση για το θέμα του Σκοπιανού. Άμεση ήταν η αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου που μια επιθετική ανακοίνωση εγκαλεί τον επικεφαλής του Ποταμιού.

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ δύο φιλοκυβερνητικών εφημερίδων ο Σταύρος Θεοδωράκης εμφανίζεται να κάνει πίσω σχετικά με την συμφωνία των Πρεσπών και όπως αναφέρει η εφημερίδα «Νέα Σελίδα» ο Θεοδωράκης σε μυστικές συναντήσεις με τον Μητσοτάκη παζαρεύει τις Πρέσπες για μια θέση στο Επικρατείας και ένα υπουργείο!

 

Ο… παζαρεύων απάντησε χιουμοριστικά ότι «το ρεπορτάζ έχει σοβαρά κενά. Στο μυστικό παζάρι ζήτησα και 1 μόνιμη θέση πάρκινγκ στην Πειραιώς και 2 ντενεκέδες λάδι από το κτήμα στο Ακρωτήρι».

 

Το Μαξίμου μετά τα δημοσιεύματα των δυο φιλοκυβερνητικών εφημερίδων (που όπως πιστεύουν στελέχη του Ποταμιού, το ίδιο τροφοδότησε), προσπάθησε να πιέσει τον επικεφαλής του Ποταμιού.

 

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «μεγαλύτερο ενδιαφέρον μας προξενεί ότι ο ίδιος επιλέγει να σχολιάσει, με χιούμορ είναι η αλήθεια, μόνο ό,τι αφορά το ενδεχόμενο να έχει λάβει ανταλλάγματα προκειμένου να αλλάξει στάση και όχι την ουσία. Ωραίο το χιούμορ, κι εμείς γελάσαμε. Ωστόσο θα περιμέναμε και μια απάντηση επί της ουσίας. Έχει αλλάξει στάση για τη Συμφωνία των Πρεσπών;».

 

Η ανησυχία του Μαξίμου δεν πηγάζει από το ενδεχόμενο να μην περάσει η συμφωνία. Αυτή περνάει και με τους 145 ψήφους που διαθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ. Το βάρος είναι στην πολιτική νομιμοποίηση που θα προσέφερε μια ποικιλία ψήφων από διαφορετικούς χώρους:

 

Των Θεοδωράκη, Μαυρωτά, Λυκούδη, Δανέλλη από το Ποτάμι, του Θεοχαρόπουλου από το ΚΙΝΑΛ, του Θεοχάρη από τους ανεξάρτητους, της Κουντουρά και του Παπαχριστόπουλου από τους ΑΝΕΛ, και της συνεργαζόμενης Παπακώστα. Ενδεχόμενη άρνηση του Θεοδωράκη στερεί την εικόνα συναίνεσης που επιδιώκει να εκπέμψει το Μαξίμου, πολύ περισσότερο που η στάση του ενδέχεται να επηρεάσει και άλλους.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΧιλιάδες νέοι εγκαταλείπουν την Τουρκία
Επόμενο άρθροΣτάση εργασίας στα τρόλεϊ την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου