«Είναι ολοφάνερος ο εκνευρισμός του κ. Μητσοτάκη και της ηγετικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, επειδή μαζί με τη χώρα ανακάμπτει και ο ΣΥΡΙΖΑ και γι’ αυτό βλέπουμε δυστυχώς φαινόμενα θεσμικής και πολιτικής εξαχρείωσης, όπως η προσπάθεια να στοχοποιηθούν και να δολοφονηθούν ως χαρακτήρες πολιτικοί και πρόσωπα», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο FM 104,9», για τους έξι βουλευτές που συντάσσονται στις ψηφοφορίες με τη συμπολίτευση.

 

«Οι έξι βουλευτές με τις επιστολές τους επαναβεβαίωσαν ουσιαστικά αυτό που είχαν κάνει με την ψήφο τους πριν από λίγες εβδομάδες. Αυτοί οι έξι μαζί με τους 145 του ΣΥΡΙΖΑ ήταν οι 151 που είπαν “ναι” στην ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Δεν μου αρέσει καθόλου να χρησιμοποιούνται δυο μέτρα και σταθμά, δηλαδή, όταν βγαίνουν αυτοί οι έξι, ελευθέρα τη βουλήσει, και λένε αυτό που λένε είναι, κατά τον Μητσοτάκη και τους ομοίους του, ανωμαλία, αποστασία, απαράδεκτο, ενώ όταν έχουμε τη Μάρκου, τον Φωτήλα, να πάνε στη ΝΔ, τον Κατσαντώνη, τον Ιλχάν, τον Μπαργιώτα και Καρρά στο ΚΙΝΑΛ, τότε είναι απλώς …Τετάρτη», είπε ο κ. Παπαδημούλης.

 

Σημείωσε, δε, ότι «οι έξι με τις επιστολές τους έχουν δώσει μια ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και αν θέλουν την αλλάζουν και δεύτερον οι επιστολές τους -για όποιον τις διαβάζει προσεκτικά και δεν έχει απλώς λύσσα αντιτσιπρική και αντισυριζική- δεν τους εμποδίζουν σε μια συγκεκριμένη ονομαστική ψηφοφορία αν θέλουν να ψηφίσουν διαφορετικά».

 

«Αυτό είναι δικαίωμα του όποιου βουλευτή, ακόμη και ενός βουλευτή που ανήκει στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Η ουσία είναι ότι μέσα σε λίγες μέρες στη ΝΔ έχουν φάει πολλές θεσμικές και πολιτικές κοινοβουλευτικές κατραπακιές: Ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Τσίπρα, κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών με περισσότερους βουλευτές, “ναι” στον προϋπολογισμό πριν από λίγες εβδομάδες κι από βουλευτές που δεν το περίμεναν, αποφυγή της μείωσης των συντάξεων, μεγάλη αύξηση στον κατώτατο μισθό, διεθνή συγχαρητήρια στον Τσίπρα για την πολύπλευρη εξωτερική πολιτική που ακολουθεί και σημάδια ότι η οικονομία ανακάμπτει, σταθεροποιείται, με τον Μητσοτάκη να ζητάει εκλογές τρεις φορές την ημέρα επί τρία χρόνια και πλέον», πρόσθεσε.

 

Σε ό,τι αφορά τις προσεχείς εκλογικές αναμετρήσεις ο ευρωβουλευτής σημείωσε ότι «λογάριαζαν ότι η κυβέρνηση Τσίπρα θα είναι μία σύντομη αριστερή παρένθεση και βλέπουν ότι έχει μπει ήδη στον πέμπτο χρόνο και έχουν αρχίσει ήδη να φοβούνται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κερδίσει και τις προσεχείς εκλογές και να έχουμε και μια νέα τετραετία Τσίπρα».

 

«Οι δημοσκοπήσεις έχουν πέσει επανειλημμένα έξω όλα τα προηγούμενα χρόνια, χαρίζουμε τις δημοσκοπήσεις στη ΝΔ, κρατούμε τα αποτελέσματα της κάλπης», επισήμανε, παρατηρώντας ότι «μετά την έξοδο από τα μνημόνια και μετά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών έχουμε μία ραγδαία αναδιαμόρφωση του πολιτικού σκηνικού, έναν νέο ισχυρό διπολισμό -από τη μια η προοδευτική θέση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και τους συμμάχους του και από την άλλη η οπισθοδρομική θέση με κορμό τη ΝΔ και τους συμμάχους της».

 

«Αυτή η αναμέτρηση», εκτίμησε, «θα έχει στην κάλπη των ευρωεκλογών μια πρόβα τζενεράλε για το αν θα πάμε μπροστά ή πίσω, γιατί η οπισθοδρομική ή η πρόοδος δεν θα αφορά μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη και στο τι πρόκειται να γίνει στην Ευρώπη τα επόμενα χρόνια, όπου υπάρχει σοβαρός ο κίνδυνος της οπισθοδρόμησης […] Και η μάχη των μαχών θα είναι οι επόμενες εθνικές εκλογές και πιστεύω ότι φαβορί για να τις κερδίσει είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί μπορεί εκτός μνημονίων πια και με υγιέστερη και αναπτυσσόμενη την οικονομία και νοικοκυρεμένα δημόσια οικονομικά να κάνει πολύ περισσότερα θετικά πράγματα από αυτά τα λίγα που καταφέραμε την πρώτη τετραετία».

 

Κληθείς να σχολιάσει την πολιτική αντιπαράθεση γύρω από δηλώσεις του πρώην κυβερνητικού εταίρου, Πάνου Καμμένου ο κ. Παπαδημούλης είπε: «Φαίνεται το ότι δεν εκβιάζεται η κυβέρνηση. Συνιστώ στον κ. Καμμένο περισσότερη ψυχραιμία, διότι αδικεί με ορισμένες του δηλώσεις και τον εαυτό του και όσα έκαναν από κοινού με τον Τσίπρα, ως κυβερνητικοί συνεργάτες επί τέσσερα χρόνια. Κατά τα άλλα, προκαλώ ή παρακαλώ τον κ. Μητσοτάκη αντί να κάνει τον τσάμπα μπάγκα σαν τον Χατζηχρήστο στις παλιές ταινίες […] να υποβάλει πρόταση μομφής εναντίον του προέδρου της Βουλής, που έχω ακούσει να τη διαρρέει καμιά δεκαριά φορές ή να υποβάλει πρόταση δυσπιστίας εναντίον της κυβέρνησης […] Και συνιστώ και στη Φώφη Γεννηματά -η βάση του ΚΙΝΑΛ έχει ισχυρή αντιδεξιά, αντινεοφιλελεύθερη και αντιμητσοτακική συνείδηση ιστορική και πολιτική- να ξεκολλήσει επιτέλους από τη ΝΔ και τη στρατηγική της, γιατί αλλιώς μπορεί να κινδυνεύσει το ΚΙΝΑΛ ακόμη και να μην μπει στη Βουλή».

 

Αναφερόμενος στην επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Τουρκία παρατήρησε ότι είναι «χρήσιμο, θετικό, επιβεβλημένο να μένουν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας και με σταθερό γνώμονα την υπεράσπιση των εθνικών μας συμφερόντων να επιδιώκουμε την αποκλιμάκωση της έντασης εκεί που υπάρχουν διαφορές και σπινθήρες», καθώς και ότι «ο Τσίπρας, όπως και στην Αθήνα, έτσι και στην Άγκυρα, δεν έκανε ούτε ένα εκατοστό πίσω από τις πάγιες εθνικές θέσεις, συνεχίζει να ακολουθεί την πάγια εθνική γραμμή, που ακολουθούσαν και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Ανδρέας Παπανδρέου».

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣτο εδώλιο η αναισθησιολόγος ξαδέλφη του Πολάκη
Επόμενο άρθροΑθωώθηκε η καθαρίστρια με το πλαστό απολυτήριο Δημοτικού