Για τους σεισμούς που έγιναν το πρωί της Τρίτης στη Ρόδο μίλησε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, ενώ απάντησε στο ερώτημα αν σχετίζονται με αυτούς στην Κρήτη.

«Καμία σχέση δεν έχουν οι πρωινοί σεισμοί που ανησύχησαν τη Ρόδο με τον ισχυρό σεισμό στο Ηράκλειο της Κρήτης», ξεκαθάρισε στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου με τρόπο κατηγορηματικό ο κ. Παπαδόπουλος που είναι και μέλος της Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου.

Καμία συσχέτιση

Ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος ήταν απόλυτα καθησυχαστικός για τις δυο πρωινές σεισμικές δονήσεις 3,9 και 3,8 Ρίχτερ ανατολικά της Ρόδου. «Δεν υπάρχει λόγος να το συζητάμε. Καμία συσχέτιση με τον ισχυρό σεισμό της Κρήτης», υπογράμμισε.

Στη συνέχεια ο σεισμολόγος αναφέρθηκε στη συνεχιζόμενη σεισμική δραστηριότητα στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Νισύρου και Τήλου, που έχει ξεκινήσει από τον Απρίλιο του 2021 λέγοντας ότι «παρακολουθείται από τους σεισμολόγους».

Πρόσθεσε ότι «το καθησυχαστικό είναι ότι οι σεισμοί σε αυτή την περιοχή γίνονται στον υποθαλάσσιο χώρο». Απέκλεισε, επίσης, την οποιαδήποτε σχέση των σεισμών με το ηφαίστειο της Νισύρου. Ανέφερε, τέλος, ότι «η εν λόγω περιοχή έχει δώσει σεισμό 6 Ρίχτερ το 1968 και θεωρείται ότι είναι η «οροφή» για νέους σεισμούς που μπορεί να δώσει».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΕσπεριδοειδή – Αντιμετώπιση των εχθρών της εποχής
Επόμενο άρθροΜπαταρίες για το δίκτυο ηλεκτροδότησης θα προμηθευτεί η Ελλάδα