Μικρό «παράθυρο» για να επιτραπεί η παρουσία κόσμου στα ποδοσφαιρικά γήπεδα, όταν επανεκκινήσει η σεζόν στη LaLiga, άφησε το υπουργείο υγείας της Ισπανίας, μέσω δηλώσεων που έκανε την Τρίτη (02/06), ο συντονιστής εκτάκτου ανάγκης, Φερνάντο Σιμόν.

Ο Σιμόν εξήγησε πως οι περιοχές που έχουν μπει στην τρίτη φάση της «διαδικασίας αποκλιμάκωσης», θα μπορούσαν να εξουσιοδοτηθούν για να διοργανώσουν αγώνες με κόσμο, αλλά πρόσθεσε πως όλο αυτό ενδέχεται να συναντήσει κι ορισμένα «εμπόδια».

Η πρώτη κατηγορία ξεκινάει στις 11 Ιουνίου με το ντέρμπι της Σεβίλης, ενώ μία μέρα μετά είναι προγραμματισμένη η επανεκκίνηση και της Segunda Division.

Το προεδρείο της LaLiga είχε επισημάνει προ ημερών πως «όλοι οι αγώνες θα πρέπει να παίζονται χωρίς κόσμο, προκειμένου να αποφευχθεί ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού», ωστόσο η Λας Πάλμας (σύλλογος της Β’ Κατηγορίας) ξεκίνησε συζητήσεις με τους οπαδούς της, μέσω του πρέδρου της Μιγκέλ Άνχελ Ραμίρεζ, αναζητώντας τη «φόρμουλα» για να παίξει με κόσμο το πρώτο παιχνίδι της κόντρα στη Χιρόνα.

Ο Σιμόν υπογράμμισε, πως το όλο ζήτημα τέθηκε επί τάπητος την Τρίτη (02/06) σε τηλεδιάσκεψη που είχε ο υπουργός υγείας, Σαλβαδόρ Ιλέα, η υπουργός αθλητισμού, Ιρίνε Λοθάνο, και τέσσερις παίκτες της LaLiga, συμπεριλαμβανομένων των Ζεράρ Πικέ της Μπαρτσελόνα και Κόκε της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Πρόσθεσε δε, ότι οι παίκτες και όλο το αθλητικό στερέωμα δεν επιθυμούν να υπάρχουν οπαδοί σε λίγους αγώνες, έως ότου επιτραπεί σε όλους τους συλλόγος να ανοίξουν ξανά τις πόρτες των γηπέδων τους.

«Η αθλητική διεύθυνση συμφώνησε με τους παίκτες. Αυτή η απόφαση, πρέπει να διευκρινιστεί, πως δεν προήλθε από το τμήμα υγείας, καθώς δεν ήταν κάτι που εξετάσαμε κατά την αξιολόγηση των κινδύνων» τόνισε ο Σιμόν και πρόσθεσε:

«Δεν έχουμε δώσει καμία σταθερή απάντηση, καθώς προφανώς δεν είμαστε σε θέση να το πράξουμε ακόμη, αλλά είναι αλήθεια ότι ο υπουργός υγείας έχει δεσμευτεί να αξιολογήσει τους κινδύνους. Και αν μια περιοχή βρίσκεται στην φάση τρίτη (όπου θα επιτρέπεται να παρακολουθούν οι οπαδοί αγώνες) αυτό, θα επαναξιολογηθεί».

Η πλειονότητα των πόλεων της Ισπανίας αναμένεται να «μπει» στην τρίτη φάση από τις 8 Ιουνίου, με εξαίρεση την περιοχή της Μαδρίτης, την επαρχία της Βαρκελώνης και ορισμένες επαρχίες στην Καστίλη Λεόν.

Ο πρόεδρος της LaLiga, Χαβιέ Τέμπας, πάντως, επιμένει πως η διοργανώτρια αρχή σχεδιάζει να επιστρέψουν οι φίλαθλοι στα στάδια από την επόμενη σεζόν, η οποία έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 12 Σεπτεμβρίου, εφόσον δοθεί το «πράσινο φως» από τις υγειονομικές αρχές.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθρο25 κρούσματα κορωνοϊού σε ομάδα!
Επόμενο άρθροΠώς θα ζήσουμε; Τα 800 ευρώ δεν μου τα έβαλαν και δεν ξέρω το γιατί