«Παράνομη» χαρατήρισαν τη σύλληψη του Carlos Ghosn οι δικηγόροι του, καθώς όπως υποστηρίζουν πάσχει από χρόνια νεφρική ανεπάρκεια, την θεραπεία της οποίας έχει σταματήσει.

 

Η ομάδα υπεράσπισης του Ghosn, σε έγγραφα που προετοιμάστηκαν μετά τη σύλληψής του για τέταρτη φορά από τους εισαγγελείς του Τόκιο την περασμένη εβδομάδα – και οι λεπτομέρειες των οποίων δεν έχουν αναφερθεί προηγουμένως – υποστηρίζει ότι η τελευταία σύλληψη είχε σκοπό να διακόψει την προετοιμασία της υπεράσπισής του και να τον εξαναγκάσει να ομολογήσει ένοχος.

 

Οι εισαγγελείς συνέλαβαν τον Ghosn την περασμένη Πέμπτη στο σπίτι του στο Τόκυο, όπου διαμένει από την απελευθέρωσή του με εγγύηση ύψους 9 εκατομμυρίων δολαρίων, επιστρέφοντάς τον στη φυλακή, όπου προηγουμένως έμεινε πάνω από 100 ημέρες.

 

Οι αρχές συνέλαβαν τον Ghosn υπό την κατηγορία ότι πλούτισε σε βάρος της Nissan, αφού τον είχαν ήδη κατηγορήσει για οικονομικές παραβιάσεις.

 

«Αυτή η σύλληψη είναι παράνομη», ανέφερε η υπεράσπιση σε ένα από τα έγγραφα, με ημερομηνία 5 Απριλίου, την ημέρα που συνελήφθη εκ νέου.

 

Ο Ghosn έχει υψηλή χοληστερόλη και, ως αποτέλεσμα της θεραπείας, πάσχει από χρόνια νεφρική ανεπάρκεια και ραβδομυόλυση, ανέφερε. Η ραβδομυόλυση είναι ένα σύνδρομο όπου οι μυϊκές ίνες απελευθερώνουν τις ουσίες τους στη ροή του αίματος.

 

Η διακοπή της θεραπείας του για την «ευκολία της έρευνας των εισαγγελέων» ήταν «απάνθρωπη», ανέφερε η υπεράσπιση.

 

Τα έγγραφα περιλαμβάνουν επίσης μια αναφορά από τη σύζυγο της Ghosn, Carole, η οποία αναφέρει ότι οι εισαγγελείς την εμπόδισαν να έρθει σε επαφή με το δικηγόρο της το πρωί της σύλληψης του συζύγου της.

 

Είπε ότι υποβλήθηκε επανειλημμένα σε σωματικούς ελέγχους, αναγκάστηκε να κρατήσει την πόρτα του μπάνιου ανοιχτή όταν χρησιμοποιούσε την τουαλέτα και ότι μια γυναίκα ερευνητής ήταν παρούσα στο μπάνιο όταν ήθελε να κάνει ντους, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στον άντρα της.

 

Μετά τη σύλληψη, η Carole Ghosn πήγε στη Γαλλία για να ζητήσει βοήθεια από τη γαλλική κυβέρνηση. Ο σύζυγός της είναι Γάλλος, Βραζιλιάνος και Λιβανέζος υπήκοος.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΑνανεώθηκε η θητεία της Τουλουπάκη στην Εισαγγελία Διαφθοράς
Επόμενο άρθροΟι εξελίξεις στην Ουάσιγκτον ανοίγουν παράθυρο ευκαιρίας