Παράσταση διαμαρτυρίας θα γίνει σήμερα, Τρίτη 21 Ιανουαρίου, στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας στις 13.00 το μεσημέρι από την ΕΛΜΕ και τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, αντιδρώντας έτσι στο νομοσχέδιο που εξισώνει τα ιδιωτικά με τα Δημόσια Πανεπιστήμια.

Δείτε τη σχετική ανακοίνωση παρακάτω:

«H κυβέρνηση κατέθεσε αιφνιδιαστικά προς ψήφιση στη Βουλή νομοσχέδιο με νέες αρνητικές ρυθμίσεις που πλήττουν βάναυσα τη Δημόσια Εκπαίδευση. Προχωρά στην εξίσωση των πανεπιστημιακών πτυχίων με αυτά των ιδιωτικών κολεγίων.
Η διάταξη αυτή ταυτίζει επαγγελματικά δικαιώματα με ακαδημαϊκά προσόντα και καταργεί στην ουσία τον υπεύθυνο για την ακαδημαϊκή ισοτιμία φορέα που είναι ο ΔΟΑΤΑΠ. Η κυβέρνηση και η υπουργός Παιδείας κ. Κεραμέως με τον Ν. 4635/30-10-2019 έδωσε στα πτυχία ιδιωτικών κολλεγίων (μεταδευτεροβάθμιων σχολών) την επαγγελματική ισοτιμία με τα πτυχία των ελληνικών ΑΕΙ. Ο δρόμος από το παράθυρο άνοιξε. Τώρα τα πτυχία των κολεγίων θα θεωρούνται και τυπικό προσόν μόνιμου διορισμού και πρόσληψης αναπληρωτών. Η κυβέρνηση παρακάμπτει πλαγίως το άρθρο 16 που δεν μπορεί να αλλάξει με συνταγματική αναθεώρηση.
Η ΟΛΜΕ στο πλαίσιο του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου στα Προπύλαια – πορεία στη Βουλή ενάντια στο νομοσχέδιο κήρυξε 3ωρη στάση εργασίας 11 π.μ. -2 μ.μ. Η ΕΛΜΕ και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας καλούν σε παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα Τρίτη στη ΔΔΕ Μαγνησίας στις 13.00»

Προηγούμενο άρθροΙδιωτικό χρέος: Ποιοι χρωστάνε και πόσα
Επόμενο άρθροΣυνάντηση της Ζέττας Μ. Μακρή με το ΔΣ της ΟΕΒΕΜ μετά από πρόσκλησή του