Νέα παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, έως τις 28 Αυγούστου, δόθηκε από το υπουργείο Οικονομικών.

Η παράταση κρίθηκε αναπόφευκτη, καθώς ενώ απομένουν μόλις 6 ημέρες για την εκπνοή της προθεσμίας (29 Ιουλίου), οι φορολογικές δηλώσεις που παραμένουν σε εκκρεμότητα ξεπερνούν τα 1,6 εκατομμύρια.

Έχουν υποβληθεί περίπου 4,8 εκατομμύρια δηλώσεις επί συνόλου 6,4 εκατομμυρίων, όταν πέρυσι ο αντίστοιχος αριθμός των δηλώσεων (Ε1) που είχαν υποβληθεί την ίδια περίοδο ανέρχονταν σε 5,4 εκατομμύρια.

Όσοι πάντως φορολογούμενοι, επαγγελματίες και επιχειρήσεις επιλέξουν να κάνουν χρήση της παράτασης, που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, χάνουν το δικαίωμα εξόφλησης του φόρου εισοδήματος σε 8 μηνιαίες δόσεις, το οποίο διατηρούν όσοι υποβάλλουν τις δηλώσεις τους έως τις 29 Ιουλίου. Αυτό σημαίνει ότι τον Αύγουστο θα πρέπει να καταβάλουν δύο δόσεις μαζί πέραν των άλλων υποχρεώσεων που θα «τρέχουν» τον συγκεκριμένο μήνα.

Σημειώνεται ότι η φορολογική διοίκηση έχει ήδη τροποποιήσει το δοσολόγιο των πληρωμών φόρων εισοδήματος σε οκτώ μηνιαίες –από τρεις διμηνιαίες– μετά τη δημοσίευση των σχετικών διατάξεων στο ΦΕΚ (από τις 17 Ιουλίου) και η προθεσμία πληρωμής της πρώτης δόσης εκπνέει στις 31 Ιουλίου τόσο για τα φυσικά όσο και για τα νομικά πρόσωπα.

Πηγή: ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠαράταση έως τις 28 Αυγούστου
Επόμενο άρθρο«Εξοικονομώ κατ’ Οίκον»: Δείτε τι αλλάζει