Σαρανταοκτάωρη απεργία στον ΣΚΑΪ κήρυξαν οι δημοσιογραφικές Ενώσεις, μετά τις απολύσεις 12 δημοσιογράφων το μεσημέρι της Παρασκευής. Η απεργία ξεκίνησε το πρωί του Σάββατου και θα λήξει αύριο πρωί. Οι δημοσιογράφοι αποφάσισαν την παράτασή της μέχρι την Τρίτη.

 

Οι απολυθέντες είναι και παλαιοί δημοσιογράφοι του σταθμού αλλά και νεότεροι, που είχαν προσληφθεί για την κάλυψη των κενών. Οι απολύσεις συνέπεσαν με την αλλαγή στην κορυφή της ενημέρωσης του σταθμού, μετά και την αποχώρηση του Νίκου Φίλιππίδη (είχε τοποθετηθεί το 2017) και την πρόσληψη του Βασίλη Παπαδρόσου.

 

Η απόφαση του σταθμού να προχωρήσει στην πρόσληψη του Βασίλη Παπαδρόσου στη θέση του γενικού διευθυντή Ειδήσεων εκτιμάται ως απαρχή σημαντικών εξελίξεων για τον σταθμό. Ο προηγούμενος διευθυντής Ειδήσεων Νίκος Φιλιππίδης είδε τα ενημερωτικά προγράμματα του σταθμού να πλησιάζουν την κορυφή. Στόχος του ΣΚΑΪ είναι να κατακτήσει την πρώτη θέση στο δελτίο ειδήσεων του σταθμού, όπως συνέβαινε τα τελευταία πέντε χρόνια με τον Alpha.

 

Με την κίνηση αυτή ο σταθμός του Φαλήρου επιχειρεί να χτυπήσει τον Alpha σε ένα πολύ δυνατό του σημείο, το δελτίο ειδήσεων. Σε αυτήν τη ζώνη μεταδίδονται συνολικά τέσσερα δελτία ειδήσεων (Alpha, Open, ANT1, ΣΚΑΪ). Άραγε, θα μεταφερθεί και το δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ στις 7 ή θα παραμείνει στις 7.45; Θα απαντηθεί και αυτό το ερώτημα το επόμενο διάστημα, μαζί με τις μετακινήσεις δημοσιογράφων, που θα γίνουν για την περαιτέρω ενίσχυση του δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

 

Οι συζητήσεις του ΣΚΑΪ με τον Βασίλη Παπαδρόσο είχαν ξεκινήσει εδώ και λίγο καιρό. Ο ενημερωτικός τομέας του καναλιού ανατέθηκε στην Άρτεμις Δήμου.

 

Πάγωσε το ΣΚΑΪ 24

Στο μεταξύ, επικράτησαν δεύτερες σκέψεις για το ΣΚΑΪ 24. Ο σχεδιασμός του θα αρχίσει αφού καλυφθούν τα κενά στον ενημερωτικό τομέα του σταθμού. Στον ΣΚΑΪ θα παραμείνουν ο Νίκος Στραβελάκης και ο Δημήτρης Καμπούρακης, οι οποίοι έχουν συμβόλαιο με τον σταθμό.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΚλειστά τα σχολεία τη Δευτέρα
Επόμενο άρθροΠροσαγωγές έξω από το Μέγαρο Μουσικής