Ούτε η δυναμικότητα του αντιπάλου, ούτε η έδρα, ούτε τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετώπιζε, στάθηκαν ικανά να εμποδίσουν τον Ολυμπιακό, από το να κάνει επίδειξη δύναμης στο μεγάλο ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής του Α΄ ομίλου του Champions League υδατοσφαίρισης. Οι Πειραιώτες επιβλήθηκαν στο Βελιγράδι 12-9 της πολύ ισχυρής Νόβι Μπέογκραντ, που θα φιλοξενήσει το final-8 της φετινής (αλλά και της επόμενης) διοργάνωσης, δείχνοντας ότι δικαίως έχουν χριστεί ως το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Με τρομερή άμυνα στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, τον Μάρκο Μπίγιατς «κέρβερο» κάτω από τα δοκάρια και τους Γενηδουνιά, Φιλίποβιτς και Χρυσοσπάθη να «εκτελούν» στην επίθεση, η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου έδειξε από νωρίς τα… δόντια της και έθεσε πολύ ψηλά τον πήχη για τους επίδοξους αντιπάλους της.

Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε χωρίς τον Τζούρο Ράντοβιτς, ο οποίος -σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση της FINA προς την ομοσπονδία του Μαυροβουνίου- τιμωρήθηκε με διετή αποκλεισμό λόγω παράβασης των κανονισμών περί ντόπινγκ (πλημμελής συμπλήρωση whereabouts). Η απόφαση αυτή, αν δεν ανατραπεί, θέτει τον 22χρονο αριστερόχειρα εκτός ομάδας και προφανώς αποτελεί πλήγμα για τους «ερυθρόλευκους», που είναι δύσκολο να τον αντικαταστήσουν μεσούσης της περιόδου. Ο Θοδωρής Βλάχος δεν είχε στη διάθεσή του και τον Γιώργο Δερβίση, που εξέτισε τη δεύτερη και τελευταία αγωνιστική της ποινής που «κουβαλούσε» από πέρυσι, ενώ ο Χριστόδουλος Κολόμβος ανέβασε πυρετό και έπαιξε ελάχιστα, με τους Γούβη και Μπούσλιε να δίνουν «ανάσες» στον Μουρίκη στη θέση του φουνταριστού.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας «έσπασαν» την αρχική ισορροπία στο φινάλε της πρώτης περιόδου, όταν με διαδοχικά γκολ του Φιλίποβιτς (με πέναλτι που κέρδισε ο Μπούσλιε) και του Γενηδουνιά στην κόντρα μέσα σε 24΄΄ προηγήθηκε 4-2. Ο Μάρκο Μπίγιατς με δύο δύσκολες αποκρούσεις κράτησε το +2 στο φινάλε του οκταλέπτου και στη συνέχεια ο Ολυμπιακός, παίζοντας καταπληκτική άμυνα, κατάφερε να ξεφύγει 6-2, με τέρματα του Χρυσοσπάθη σε παίκτη παραπάνω και του Φουντούλη με πέναλτι. Η Νόβι Μπέογκραντ όμως αντέδρασε και με σερί 3-0 μείωσε σε 6-5, με τον Βλαχόπουλο να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ και τον Ντούσκο Πιγέτλοβιτς να σκοράρει στην εκπνοή του ημιχρόνου.

Η ανάπαυλα επέτρεψε στους «ερυθρόλευκους» να ξαναβρούν την αυτοκυριαρχία τους και με δύο μακρινά σουτ του Γενηδουνιά και του Φιλίποβιτς να αυξήσουν και πάλι τη διαφορά (8-5). Στο 2΄55΄΄ πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου οι Σέρβοι έχασαν τον Ντούσκο Πιγέτλοβιτς, που αποβλήθηκε με αντικατάσταση, και ο Ντίνος Γενηδουνιάς με ακόμη δύο γκολ διαμόρφωσε το 10-5.

Στο τελευταίο οκτάλεπτο, η κούραση (λόγω περιορισμένων εναλλακτικών λύσεων) άρχισε να επηρεάζει τον Ολυμπιακό, ενώ οι διαιτητές άρχισαν να σφυρίζουν συνεχώς αποβολές υπέρ των Σέρβων. Ο Γεωργιανός Νίκα Σουσιασβίλι με τρία γκολ έκανε τη ζημιά στους πρωταθλητές Ελλάδας και η Νόβι Μπέογκραντ μείωσε σε 10-9, βάζοντας στο… παιχνίδι και την εξέδρα. Ομως, ο Θανάσης Χρυσοσπάθης πέτυχε σε παίκτη παραπάνω το πιο κρίσιμο γκολ του αγώνα και ο Φιλίποβιτς με εξάμετρο “σφράγισε” τη νίκη των “ερυθρολεύκων”.

Τα οκτάλεπτα: 2-4, 3-2, 0-4, 4-2

Νόβι Μπέογκραντ (Βλάντιμιρ Βουγιασίνοβιτς): Γκ. Πιγέτλοβιτς, Στρ. Ράσοβιτς, Μάντιτς 1, Σουσιασβίλι 3, Βούτσινιτς, Ντ. Πιγέτλοβιτς 2, Γκογκόφ, Γιάκσιτς 1, Πέρκοβιτς, Βλαχόπουλος 1, Ντράσοβιτς, Β. Ράσοβιτς 1, Κοΐμπρα.

Ολυμπιακός (Θοδωρής Βλάχος): Μπίγιατς, Γραμματικός, Γκίλλας, Γενηδουνιάς 4, Φουντούλης 2, Γούβης, Μπούσλιε, Μουρίκης, Φιλίποβιτς 3, Χρυσοσπάθης 3, Κολόμβος, Ζερδεβάς.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΆνετα η ΑΕΚ, 37-25 τον Διομήδη
Επόμενο άρθροΕπεισόδιο στο Μαξίμου – Ποια είναι η δημοσιογράφος που έκανε έξαλλο τον Μητσοτάκη