Η Ανταρσία στα Χανιά χαιρετίζει την κινητοποίηση των εργαζόμενων στο δήμο Χανίων μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, την Παρασκευή 21/6/2019 και την κατάκτηση της άμεσης επαναπρόσληψής τους.

Στην σχετική ανακοίνωση, η ΑΝΤΑΡΣΙΑ ζητά την επίσημη τοποθέτηση ΟΛΩΝ των αρμόδιων φορέων για τον τρόπο που θα καλυφθούν οι εργαζόμενοι για τις ημέρες εργασίας που πρόσφεραν χωρίς να υποχρεώνονται από καμία επίσημη απόφαση, την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων και την ασφαλιστική τους κάλυψη, την άμεση μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων σε δήμους, νοσοκομεία κτλ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο εμπαιγμός των εργαζόμενων από το υπουργείο και τους αρμόδιους φορείς (δήμος, ΟΑΕΔ) μέσω της τακτικής του «σκωτσέζικου ντουζ» της επαναπρόσληψης και της απόλυσης σε διάστημα τριών ημερών, είχε ως αποτέλεσμα την δικαιολογημένη οργή από την πλευρά τους. Οι κινητοποιήσεις που έγιναν στα Χανιά αλλά και σε άλλες πόλεις είχαν ως αποτέλεσμα την άμεση υπογραφή της ΚΥΑ στις 21/06/2019 και την παράταση των συμβάσεών τους για άλλους τέσσερις μήνες.
Η διάλυση, όμως, των συνθηκών εργασίας από την πολιτική της κυβέρνησης είχε ως αποτέλεσμα το διαχωρισμό των εργαζόμενων σε δύο κατηγορίες. Για όσους οι συμβάσεις έληγαν μετά την ημερομηνία υπογραφής της ΚΥΑ η ανανέωση πραγματοποιούνταν αυτόματα, χωρίς περαιτέρω διαδικασίες. Αντίθετα, όσων οι συμβάσεις έληγαν λίγες μέρες πριν την υπογραφή της ΚΥΑ υποχρεώνονται να εγγραφούν στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά ένα ερωτηματολόγιο, στη συνέχεια ο ΟΑΕΔ έδινε συστατικό σημείωμα όπου με αυτό ο «ωφελούμενος» έπρεπε άμεσα να μεταβεί στο αρμόδιο γραφείο προσωπικού και να έρθει σε συνεννόηση με την υπηρεσία του εντός 5 ημερών για να συνεχίσει να εργάζεται. Εν τω μεταξύ, είναι αυτοί οι τελευταίοι που κλήθηκαν να εργαστούν στις υπηρεσίες του δήμου εκτός σύμβασης, χωρίς επίσημη διαβεβαίωση και εξασφάλιση για το τι μέλλει γενέσθαι με τις ημέρες εργασίας που δεν καλύπτονται από τις συμβάσεις τους. Ποιος θα τους πληρώσει γι’ αυτές τις ημέρες; Ποιος θα τους καλύψει ασφαλιστικά; Ο δήμος, ο ΟΑΕΔ, το υπουργείο; Στην κινητοποίηση της 21/6 κανένας αρμόδιος φορέας δεν έδωσε ξεκάθαρη απάντηση και κανένας εκπρόσωπος του δήμου δεν έκανε τον κόπο να συναντηθεί μαζί τους.
Δεν υπάρχουν «ωφελούμενοι», υπάρχουν μόνο εργαζόμενοι και διεκδικούν το δίκιο τους. Τέλος η κοροϊδία του κράτους, που απαιτεί να νιώθουμε και υποχρεωμένοι για μια 8μηνη σύμβαση. Αυτά είναι τα αποτελέσματα των απολύσεων που έγιναν σε όλες τις υπηρεσίες τα τελευταία δέκα χρόνια.
Ως Ανταρσία στα Χανιά, στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων, απαιτούμε:
1) Την επίσημη τοποθέτηση ΟΛΩΝ των αρμόδιων φορέων για τον τρόπο που θα καλυφθούν οι συνάδελφοί μας για τις ημέρες εργασίας που πρόσφεραν χωρίς να υποχρεώνονται από καμία επίσημη απόφαση.
2) Την ΑΜΕΣΗ πληρωμή των δεδουλευμένων και την ασφαλιστική τους κάλυψη για αυτές τις ημέρες εργασίας.
3) Την ΑΜΕΣΗ μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων σε δήμους, νοσοκομεία κτλ. Οι εργαζόμενοι αυτοί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των φορέων αυτών. Είναι σαφές ότι χωρίς αυτούς οι υπηρεσίες υποστελεχώνονται και υπολειτουργούν.
4) Την κατάργηση των μνημονιακών πολιτικών σε κράτος και δήμους.
ΤΕΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ – ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΧρ. Μαρκογιαννάκης: «Η οικογενειοκρατία και η αχαριστία δεν θα νικούν για πολύ καιρό»
Επόμενο άρθροΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΣΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑ Π.ΜΑΡΚΑΚΗΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΒΕΡΑ