Στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και των δασεργατών, δηλώνει ότι βρίσκεται η ΓΣΕΕ και ζητάει την επίλυση των προβλημάτων τους.

Για τους δασεργάτες η ΓΣΕΕ αναφέρει ότι: «Δυστυχώς, στη νέα ΚΥΑ που υπογράφηκε και συμπεριλαμβάνει τους δασεργάτες ώστε να μπορέσουν να λάβουν κι αυτοί το ποσό των 800 ευρώ, αναφέρονται μόνο ως δικαιούχοι αυτοί που πήραν το εποχικό επίδομα.

Όμως, οι συνάδελφοι που απασχολούνται με την υλοτομία έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν κάθε χρόνο είτε το εποχικό επίδομα είτε δίμηνη επιδότηση ανεργίας. Έτσι, σήμερα όσοι συνάδελφοι -και δεν είναι λίγοι αυτοί- επέλεξαν τη δίμηνη επιδότηση ανεργίας δε δικαιούνται την αποζημίωση ειδικού σκοπού των 800 ευρώ.

Με την παρούσα ζητάμε την επανεξέταση και την τροποποίηση της ΚΥΑ, ώστε να συμπεριληφθούν και οι συνάδελφοι υλοτόμοι που επέλεξαν τη δίμηνη επιδότηση ανεργίας και με την υφιστάμενη απόφαση βρέθηκαν αδικημένοι, όπως προβλέφθηκε για τους συναδέλφους του τουριστικού κλάδου».

ΛΑΡΚΟ

Σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ αναφέρει ότι: «στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ για διασφάλιση της βιωσιμότητας της επιχείρησης, διαφύλαξη των θέσεων εργασίας και των βασικών δικαιωμάτων.

Η ΛΑΡΚΟ, μια από τις μεγαλύτερες –ελάχιστες εναπομείνασες– εξωστρεφείς βαριές βιομηχανίες της χώρας πρέπει να διασωθεί, με όρθιους και αξιοπρεπείς τους εργαζόμενους της.

Εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των εργαζομένων στηρίζοντας τον δίκαιο αγώνα τους για την εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για τη διάσωση, ανασυγκρότηση και οικονομική ανάκαμψή της.

Η Συνομοσπονδία στέκεται στο πλευρό των συναδέλφων, που παραμένουν απλήρωτοι επί μήνες.  Οι δυνατότητες της ΛΑΡΚΟ ήταν, είναι και θα είναι πολύ μεγαλύτερες από τα προβλήματά της».

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθρο«Η διοίκηση της Μπαρτσελόνα πρέπει να αποζημιώσει τους κατόχους διαρκείας»
Επόμενο άρθροΤι πρέπει να ξέρετε για το αίμα