Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ) και πρώην πρόεδρος Εφετών των Διοικητικών Δικαστηρίων, μετά από δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για «βιασμό Πρωτοδίκου», καθώς και για άλλες καταγγελίες γυναικών περί σεξουαλικών παρενοχλήσεων από το συγκεκριμένο πρόσωπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην πρόεδρος Εφετών παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου της ΑΕΠΠ, για να μπορεί – όπως αναφέρει στο έγγραφο, το οποίο κατέθεσε στον υπουργό Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνο Τσιάρα – απερίσπαστος από τα καθήκοντά του, να υπερασπιστεί τον εαυτό του σε όσα «αβάσιμα» καταγγέλλονται για εκείνον.

Τι είχε καταγγείλει η πρωτοδίκης

Υπενθυμίζεται ότι, στο τέλος Αυγούστου, δικαστική λειτουργός εν ενεργεία, κατήγγειλε ότι «βιάστηκε από πρώην δικαστή και βασικό στέλεχος της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών», ενώ σε βάρος του ίδιου προσώπου έχουν υπάρξει και καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση από υπαλλήλους της ανεξάρτητης αρχής.

Την σοκαριστική καταγγελία έχει κάνει πρωτοδίκης των διοικητικών δικαστηρίων η οποία, σε επιστολή της, ανέφερε ότι πρώην πρόεδρος Εφετών των διοικητικών δικαστηρίων και βασικό στέλεχος της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ), την βίασε.

Σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, η πράξη του βιασμού δεν έχει παραγραφεί και τελέστηκε σε ξενοδοχείο της Εκάλης.

Οι σεξουαλικές παρενοχλήσεις σε βάρος της καταγγέλλουσας άρχισαν – σύμφωνα με την επιστολή – όταν εκείνη ήταν στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών (Θεσσαλονίκης) και ο καταγγέλλων ήταν αρχικά μέλος της εξεταστικής επιτροπής του εισαγωγικού διαγωνισμού και, στη συνέχεια, είχε εκπαιδευτική δραστηριότητα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΜιχάλης Αρβανίτης – Αποφυλακίζεται ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής
Επόμενο άρθρο«Να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται»