Την αντίθεσή του στην παροχή επιπλέον κινήτρων στην Ευρωζώνη επανέλαβε ο επικεφαλής της Bundesbank, Γενς Βάιντμαν και ένας εκ των υποψηφίων για τη διαδοχή του Μάριο Ντράγκι στην ηγεσία της ΕΚΤ, υπογραμμίζοντας πως «Ακόμη και αν η οικονομική δυναμική επιβραδύνεται αυτή τη στιγμή, το επίπεδο είναι ήδη υψηλό»

 

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ πιθανώς να εξετάσει τη λήψη νέων μέτρων για την τόνωση των προοπτικών κατά την επόμενη συνεδρίασή του στις 6 Ιουνίου 2019 ενώ επί του επί του παρόντος προετοιμάζει τις επικαιροποιημένες οικονομικές προβλέψεις της. Ο επικεφαλής της Bundesbank δήλωσε πως «Ακόμη και αν η οικονομική δυναμική επιβραδύνεται αυτή τη στιγμή, το επίπεδο είναι ήδη υψηλό» και πρόσθεσε «Οι πληθωριστικές πιέσεις εξακολουθούν να υπάρχουν και δεν είναι μια κατάσταση στην οποία πρέπει να αντιδράσουμε με οποιαδήποτε οικονομικά προγράμματα ή περαιτέρω κίνητρα. Εξακολουθεί να είναι μια ευνοϊκή οικονομική κατάσταση».

 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Γερμανία που ήταν ο σημαντικότερος παράγοντας ανάπτυξης της Ευρωζώνης το πρώτο εξάμηνο του 2018 «φλερτάρει» με την ύφεση εν μέσω των αυξανόμενων εμπορικών εντάσεων, που απειλούν τον εξαγωγικό χαρακτήρα της οικονομίας της. Η γερμανική κυβέρνηση προβλέπει ότι η αύξηση του ΑΕΠ θα φτάσει μόλις το 0,5% το 2019, ενώ η επιχειρηματική εμπιστοσύνη τον Μάιο ήταν η ασθενέστερη από το 2014.

 

Παράλληλα συνεχείς είναι οι παροτρύνσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην χώρα για μείωση φόρων και αύξηση επενδύσεων

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΗ Ρωσία να απελευθερώσει άμεσα τους 24 Ουκρανούς ναύτες
Επόμενο άρθροΣχεδόν βέβαιη η νίκη Λέγκας και Πέντε Αστεριών