Ουραγός η Ελλάδα στην ανταγωνιστικότητα. Για ακόμη μια φορά καταλαμβάνει πολύ χαμηλή θέση προβληματίζοντας εντός και εκτός των τειχών.

 

Πιο συγκεκριμένα χώρες όπως η Ουκρανία, το  Περού, η  Βουλγαρία,  η Ρουμανία αλλά και η  Κολομβία κατατάσσονται σε καλύτερη θέση από την Ελλάδα στον δείκτη ανταγωνιστικότητας του IMD για το 2019, καθώς η χώρα μας έχασε μία θέση στην Παγκόσμια Επετηρίδα Ανταγωνιστικότητας  2019 του “Institute for Management Development” (IMD) της Ελβετίας, παρά τη βελτίωση που παρουσίασαν οι επιδόσεις της χώρας σε τρεις βασικές κατηγορίες δεικτών, αυτές της οικονομικής, κυβερνητικής και επιχειρηματικής αποτελεσματικότητας.

 

Το γεγονός αυτό μόνο κολακευτικό δεν είναι και σίγουρα δεν προσελκύει εύκολο τους επενδυτές.

 

Η δεύτερη χειρότερη επίδοση στην ΕΕ

 

Λαμβανομένων υπόψη 342 υποδεικτών, η Ελλάδα κατατάσσεται στην 58η θέση μεταξύ 63 χωρών, ανήκοντας στην ομάδα των δέκα κρατών-ουραγών, μαζί με τις χώρες Ουκρανία, Περού, Νότια Αφρική, Ιορδανία, Βραζιλία, Κροατία, Αργεντινή, Μογγολία και Βενεζουέλα, σύμφωνα πάντα με τα αποτελέματα της Παγκόσμιας Επετηρίδας, τα οποία έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ). Σημειώνει μάλιστα τη δεύτερη χειρότερη επίδοση στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά την Κροατία (που είναι εξηκοστή), τη στιγμή που η Βουλγαρία και η Ρουμανία κατατάσσονται αντίστοιχα στην 48η και 49η θέση!

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΠλασιέ ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών η ΝΔ
Επόμενο άρθροΣτη Δανέζα Βέσταγκερ η καρέκλα του Γιούνκερ;