Ολοζώντανος οργανισμός παραμένει η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας σε όλη αυτήν την περίοδο επιβολής των μέτρων κατά της πανδημίας του κορωνοϊού. Παρά τις δυσκολίες που έχουν επιφέρει οι συγκεκριμένες συνθήκες και παρότι έχουν ανασταλεί οι αγωνιστικές υποχρεώσεις για τα αθλήματα που έχει υπό την σκέπη της, η ΚΟΕ συνεχίζει να λειτουργεί προετοιμαζόμενη για την επόμενη μέρα.

Ο διευθυντής της Ομοσπονδίας Γιώργος Χριστοφοράτος εξηγεί τη φιλοσοφία που επικράτησε, αλλά και τους τρόπους με τους οποίους η διοίκηση και το προσωπικό καταφέρνουν να καθιστούν παραγωγικό αυτό το κρίσιμο χρονικό διάστημα και μάλιστα να δημιουργούν τις προϋποθέσεις «για να μεταβεί η ΚΟΕ με επιτυχία στο νέο περιβάλλον που θα απαιτήσουν οι συνθήκες».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Χριστοφοράτου:

«Η Κολυμβητική Ομοσπονδία δεν έκλεισε καθόλου. Καθ΄ όλη τη διάρκεια της ισχύος των περιοριστικών μέτρων είναι σε λειτουργία και οι άνθρωποί της στις επάλξεις. Έχουν παρουσία εκ περιτροπής στα γραφεία, με την απαραίτητη προσοχή και όπως ορίζουν οι κανόνες, ενώ αρκετοί συνάδελφοι εργάζονται από το σπίτι με τηλεργασία.

Στόχος μας από την αρχή ήταν να παραμείνουμε ανοιχτοί και σε πλήρη λειτουργία, παρά την αναστολή των αγωνιστικών δραστηριοτήτων. Όχι μόνο για την  εξυπηρέτηση των αναγκών των σωματείων, των αθλητών και των όλων των υπολοίπων που σχετίζονται με τα αθλήματά μας, αλλά και για ψυχολογικούς λόγους. Και, φυσικά, για να είμαστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε με θάρρος την επόμενη μέρα.

Διότι, όταν επανέλθουμε σιγά σιγά στην κανονικότητα, θα πρέπει να ολοκληρώσουμε τις αγωνιστικές υποχρεώσεις των αθλημάτων που υπηρετούμε, στο μέτρο που θα μας επιτρέψει η Πολιτεία και με τις προϋποθέσεις που θα ορίσει ο ΕΟΔΥ.

Η ΚΟΕ, όμως, παράλληλα εκμεταλλεύεται αυτό το χρονικό διάστημα της αγωνιστικής απραξίας και βρίσκει την ευκαιρία να συνεχίσει με πιο έντονο ρυθμό τις προσπάθειες για την αναβάθμιση της μηχανογραφικής υποστήριξης όλων των αθλημάτων της.

Είναι κάτι που το είχαμε υποσχεθεί. Να γίνουμε πιο σύγχρονοι. Ετοιμάζουμε με φουλ ρυθμούς, αυτόν τον καιρό, την αναβάθμιση λειτουργίας των λογισμικών όλων των αθλημάτων του υγρού στίβου, αλλά και του πακέτου που αφορά το λογιστήριό μας. Έτσι ώστε να μεταβούμε με επιτυχία στο νέο περιβάλλον που θα απαιτήσουν οι συνθήκες.

Θα πρέπει να σας πω επίσης ότι έχουμε, ήδη, ετοιμάσει τη δική μας διαδικτυακή πλατφόρμα προκειμένου οι τεχνικοί σύμβουλοι και οι προπονητές μας -όποτε το θελήσουν- να πραγματοποιήσουν τηλεδιασκέψεις.

Το προσωπικό της Ομοσπονδίας στέκεται πάντα κοντά στους αθλητές, στα σωματεία, στους προπονητές, στους παράγοντες και στους γονείς, προκειμένου να τους στηρίξουν στη δύσκολη αυτή περίοδο.

Στόχος των ανθρώπων του Διοικητικού Συμβουλίου μας, αλλά και του προσωπικού μας ήταν και είναι να μην αφήσουμε να περάσει άπραγο αυτό το χρονικό διάστημα με τους αναγκαστικούς περιορισμούς, αλλά να αποβεί παραγωγικό και να συνεχίσουμε να δουλεύουμε ώστε να ετοιμάσουμε για το αύριο της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας.

Στηρίζουμε, φυσικά και όλες τις δράσεις και πρωτοβουλίες για το “Ζήσε αθλητικά” και το “Δίνω αίμα, σώζω μια ζωή”.

Ευελπιστούμε πως θα βγούμε όλοι, όχι μόνο αλώβητοι, αλλά και δυνατοί από αυτήν την κρίση. Η επόμενη μέρα θα είναι καλύτερη».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθρο«Αρχικά ήμουν αισιόδοξος για το σενάριο να ολοκληρωθεί η σεζόν»
Επόμενο άρθροΑπέσυρε το ενδιαφέρον της για τον Τσιμίκα η Ίντερ