Επίθεση στην αντιπολίτευση για την υπόθεση της ΔΕΠΑ εξαπέλυση ο υπουργό Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, κάνοντας λόγο για φαιδρή κατασκευή

 

«Είναι καλό το παραμύθι τους, έχει και δράκο, μόνο που ο δράκος έχει το πρόσωπό τους» δήλωσε ο Αλέκος Φλαμπουράρης σχολιάζοντας τα όσα αναφέρει η αντιπολίτευση για την υπόθεση της ΔΕΠΑ, λέγοντας πως πρόκειται για φαιδρή κατασκευή.

 

«Το θράσος τους δοκιμάζει την ψυχραιμία μου. Λεπτομέρειες για τη ΔΕΠΑ ούτε χειρίστηκα, ούτε γνωρίζω» σημείωσε ο κ. Φλαμπουράρης σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Νέα Σελίδα.

 

Ο ίδιος ανέφερε ακόμα πως η κυβέρνηση επεξεργάζεται ένα σύστημα προστασίας της πρώτης κατοικίας που θα προβλέπει γρήγορες διαδικασίες, με προσαρμογή των δόσεων στις πραγματικές αξίες, με τη συμμετοχή του κράτους, ώστε να δοθεί ανάσα στα κόκκινα δάνεια και να καθησυχάσει τους δανειολήπτες.

 

Παράλληλα, τονίζει ότι «για τα «κόκκινα» δάνεια επιχειρούμε να συνθέσουμε μεθόδους που έχουν ακολουθηθεί σε άλλα κράτη με παρόμοιες δυσκολίες και να τις προσαρμόσουμε στην ελληνική πραγματικότητα. Πρέπει να γίνει ένας συνδυασμός των προτάσεων της Τράπεζας της Ελλάδος και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για να αποκτήσει φερεγγυότητα η λύση. Θα έλεγα ένα SPV, ένα επενδυτικό όχημα δηλαδή, που θα συνυπάρχουν ο αναβαλλόμενος φόρος, η εγγύηση του Δημοσίου και η συμμετοχή και των τραπεζών. Έτσι, η έκδοση των ομολόγων θα είναι σίγουρα πιο ελκυστική και η επιτυχία εξασφαλισμένη».

 

Ο Υπουργός Επικρατείας επισημαίνει ακόμη, ότι οι τράπεζες οφείλουν να χρηματοδοτήσουν κυρίως μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, ώστε να επανεκκινηθεί η οικονομία, να μειωθεί περαιτέρω η ανεργία και να αυξηθούν οι ρυθμοί της δίκαιης ανάπτυξης, προσθέτοντας με νόημα ότι τα κέρδη των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων «νομιμοποιούνται ηθικώς μόνο στην περίπτωση που δεν θίγουν τον πυρήνα των δικαιωμάτων και των αναγκών του ανθρώπου. Στόχος μας, να είναι οι άνθρωποι πάνω από τα κέρδη».

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροMέσα ’19 η αφετηρία για το «new Hilton»
Επόμενο άρθροH εταιρία που «στεγανοποίησε» τη Bουλή