Η παράταση αφορά όσους έχουν υποβάλλει σχετική αίτηση για χρονικό διάστημα έως τρεις μήνες μέχρι 30-6-2020

Παρατείνεται η καταβολή των προνοιακών αναπηρικών παροχών που χορηγούνται από τον ΟΠΕΚΑ στους δικαιούχους, στους οποίους είχε διακοπεί η καταβολή λόγω λήξης ισχύος των γνωματεύσεων των υγειονομικών επιτροπών των ΚΕΠΑ. Η παράταση αφορά όσους έχουν υποβάλλει σχετική αίτηση για χρονικό διάστημα έως τρεις μήνες μέχρι 30-6-2020 και έως την έκδοση απόφασης περί έγκρισης ή απόρριψης των σχετικών αιτήσεων παράτασης.

Ειδικότερα, όπως σημειώνει η διοίκηση του ΟΠΕΚΑ, στην τελευταία καταβολή προνοιακών αναπηρικών επιδομάτων, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 30-4-2020, συμπεριελήφθησαν, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων της προαναφερόμενης ΠΝΠ, 9.244 δικαιούχοι των οποίων έχει λήξει η ισχύς της γνωμάτευσης της υγειονομικής επιτροπής των ΚΕΠΑ.

Διευκρινίζεται ότι στα ανωτέρω πρόσωπα θα καταβάλλεται για κάθε μήνα παράτασης το ποσό του επιδόματος που έλαβαν κατά τον τελευταίο μήνα πριν την διακοπή του. Εφόσον κατά τη διάρκεια ισχύος της παράτασης εξετασθούν από την υγειονομική επιτροπή του ΚΕΠΑ και κριθούν εκ νέου ως δικαιούχοι της σχετικής αναπηρικής παροχής, οπότε και θα εκδοθεί εγκριτική απόφαση, θα τους καταβληθούν τα τυχόν δικαιούμενα ποσά αναδρομικά, ενώ σε αντίθετη περίπτωση (έκδοση απορριπτικής απόφασης) τα αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά επιστρέφονται στους αρμόδιους φορείς σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτές είναι οι 22 αμερικανικές πολυεθνικές που συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη με Γεωργιάδη

Έρχονται ταχείες πεζοδρομήσεις για περισσότερα τραπεζοκαθίσματα

Γεωργιάδης: Στους στόχους μας οι φορολογικές απαλλαγές να λειτουργήσουν ως κίνητρα για ιδιωτική ασφάλιση

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΈτη φωτός: Εντοπίστηκε η κοντινότερη μαύρη τρύπα- Πόσο απέχει από τη γη
Επόμενο άρθροΧιλιάδες λαθραία πακέτα τσιγάρα κρυμμένα σε φορτηγό με χαλιά