Μοιράσου το άρθρο:

Εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ στην Σάμο πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το βράδυ.

Ως γραμματέας της Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ το λόγο πήρε πρώτα ο  υποψήφιος Νίκος Κακλαμάνης, Διευθυντή της Κλινικής Τεχνικού Νεφρού στο Νοσοκομείο Σάμου,  ο οποίος παρουσίασε τους συνυποψήφιους του, Νίκο Μπελαβίλα, Καθηγητή Αρχιτεκτονικής στο Ε.Μ.Π. και δημοτικό σύμβουλο του Δήμου Πειραιά, και την Ειρήνη Ν. Γαγλία, συνταξιούχο του Ι.Κ.Α., κάτοικο Ικαρίας.

 

Ως μια  κρίσιμη και καθοριστική μάχη  για το μέλλον της χώρας χαρακτήρισε τις εκλογές της 7η Ιουλίου η κ. Γαγγλία  λέγοντας ότι ήταν μια πρόκληση για την ίδια να συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο.

Ανέτρεξε στο 2015 όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας  επισημαίνοντας ότι επρόκειτο για μια οικονομικά κατεστραμμένη χώρα , με εξαθλιωμένους Έλληνες . «Παρά τις δυσκολίες  o ΣΥΡΙΖΑ έκανε βήματα προόδου. Αύξησε τον κατώτατο μισθό, μείωσε τον ΦΠΑ στην εστίαση, εφάρμοσε τις 120 δόσεις. Αυτό που διακυβεύεται σε αυτές τις εκλογές είναι αν θα συνεχίσουμε τον ανηφορικό δρόμο  για την σταθεροποίηση της οικονομίας της Ελλάδας η θα επιστρέψουμε στο παλιό πολιτικό σύστημα. Τώρα πρέπει να κυβερνήσει ξανά ο ΣΥΡΙΖΑ που τα πράγματα είναι καλύτερα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

Ο κ. Μπελαβίλας  από την πλευρά του αναφέρθηκε ελάχιστα στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά τόνισε κάποιες από τις αλλαγές που έγιναν κυρίως στον τομέα της υγεία και της παιδείας  που βελτίωσαν την καθημερινότητα των Ελλήνων.

Κυρίως εστίασε σε δύο θέματα. Αρχικά  στην υπόθεση του χωροταξικού σχεδιασμού λέγοντας ότι γίνεται αγώνας να παραταθεί το κτηματολόγιο και στην Σάμο ώστε να  ξέρει κανείς ποιο είναι το οικόπεδό του, μέχρι που φτάνουν τα όρια του ώστε να σταματήσουν οι δικαστικές διαμάχες . «Πρέπει να γίνουν οι δασικοί χάρτες. Επιχειρούμε να σταματήσει ο αυθαίρετος σχεδιασμός  στο νησί» δήλωσε. Για το μεταναστευτικό είπε ότι πρόκειται για ένα τεράστιο ζήτημα που υπάρχει εδώ και χρόνια και θα συνεχίσει να υφίσταται χωρίς να είναι ευθύνη της Ελλάδας και ούτε δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.  Όσον αφορά στην υπόθεση της δίωξης της δασκάλας από τον Σύλλογο Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Βαθέος , το χαρακτήρισε ως το χειρότερο για τη δημοκρατική Σάμο και μάλιστα τόνισε ότι η επιβολή του προστίμου αποδεικνύει ότι θέλουν την εξόντωση της .

Τέλος το λόγο πήρε ο κ. Κακλαμάνης  ο οποίος έκανε έναν σύντομο απολογισμό  της θητείας του ΣΥΡΙΖΑ . Σχετικά με τα μνημόνια δήλωσε ότι το κόμμα του πίστεψε ότι θα νικήσει με τη δύναμή του και με τη δύναμη του λαού και θα έσκιζαν τα μνημόνια. « Πολεμήσαμε έξι μήνες. Όταν καταλάβαμε  το τι γίνεται επιλέξαμε την συνθηκολόγηση. Γευτήκαμε το πένθος και την ήττα. Θέσαμε όμως δύο στόχους 1) να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια και 2) να βγει όρθια η χώρα. Σήμερα η Ελλάδα έχει απόθεμα ασφαλείας και 34 δις στην άκρη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κάνοντας κρητική στο έργο της κυβέρνησης ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Κακλαμάνης παραδέχτηκε ότι έγιναν λάθη. Λάθη είπε δεν κάνουν όσοι δε ζουν. Δημόσιο χρήμα  δεν καταχράστηκε κανείς είπε ενώ έκανε εκτενή αναφορά στα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση για την ανακούφιση των ασθενέστερων οικονομικά ομάδων.

«Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου κρίνεται το εμείς η το εγώ» δήλωσε . Αν θα χτίσουμε μια κοινωνία που θα βασίζεται   στη δίκαιη κατανομή του πλούτου, στην αλληλεγγύη η θα ψηφίσει ο κόσμος αυτούς που θα σκέφτονται μόνο τον εαυτό τους.

 

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΤΕ Σαμου ΚΚΕ : “Η κοροϊδία πάει σύννεφο για το προσφυγικό – μεταναστευτικό”
Επόμενο άρθροΚομοτηνή: Οικογενειακές διακοπές απόλαυση κι όχι απειλή