Παρουσία πιστών θα γίνουν αύριο Κυριακή οι λειτουργίες στις εκκλησίες, για πρώτη φορά μετά τα μέτρα που ελήφθησαν προκειμένου να μη μεταδοθεί ο κορονοϊός. Ωστόσο, θα υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες που προβλέπουν μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό στους ναούς, που καθορίζεται από την αναλογία ένα άτομο ανά 10 τετραγωνικά μέτρα και απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ τους.

Στην είσοδο του ναού θα υπάρχει ένα άτομο το οποίο θα είναι υπεύθυνο για τον αριθμό των πιστών που βρίσκεται μέσα στην εκκλησία.

Για τους χώρους λατρείας που είναι άνω των 500 τ.μ. ο μέγιστος αριθμός πιστών είναι 50.

Επιβάλλεται η χρήση αντισηπτικού κατά την είσοδο ενώ η μάσκα προαιρετική. Ο φυσικός εξαερισμός των ναών είναι υποχρεωτικός ενώ θα γίνεται συχνή και σχολαστική καθαριότητα.

Η Ιερά Σύνοδος με νέα εγκύκλιο, η οποία θα αναγνωσθεί στους Ιερούς Ναούς την Κυριακή αντί άλλου κηρύγματος, προτρέπει τους πιστούς να εφαρμόσουν τις συστάσεις της ειδικής επιστημονικής Επιτροπής, ενώ τους καλεί να μετάσχουν στο μυστήριο της θείας κοινωνίας.

Έως και τις 5 Ιουνίου δεν θα επιτρέπεται η τέλεση λειτουργιών και μυστηρίων εκτός των ναών ωστόσο ανοιχτά θα είναι τα μεγάφωνα τις ώρες της Θείας Λειτουργίας.

Πηγή ΕΡΤ, Ρεπορτάζ Ελ. Κολύβα

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΚι όμως το έχασε!
Επόμενο άρθροΤηλεδιάσκεψη Φ. Γεννηματά-ΕΣΗΕΑ: «Ανοιχτή τολμηρή συζήτηση για την αξιοπιστία, τη πολυφωνία και τα προβλήματα των ΜΜΕ. Στήριξη των εργαζόμενων»