Τη σταθερή καταγραφή της μείωσης της διαφοράς με τη Νέα Δημοκρατία στην πρόθεση ψήφου, μέσα από τις δημοσκοπήσεις, επισήμανε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Kontra».

 

«Καταρχάς, όλες οι δημοσκοπήσεις συμφωνούν σε κάτι. Ότι τουλάχιστον το τελευταίο εξάμηνο υπάρχει ένα κλείσιμο της ψαλίδας. Αυτό δεν μπορεί να είναι τυχαίο», τόνισε ο κ. Σκουρλέτης σχολιάζοντας τις τελευταίες δημοσκοπήσεις. Έθεσε δε το ερώτημα «κατά πόσο αυτές οι δημοσκοπήσεις που δημοσιοποιούνται – οι οποίες γίνονται κατά παραγγελία διαφόρων εντολέων, έτσι γίνεται πάντα – αποτυπώνουν τη φωτογραφία της στιγμής ή υπάρχει και μία άλλη πλευρά πλέον μέσα στο πολιτικό παιχνίδι, που είναι η προσπάθεια δια των δημοσκοπήσεων να χειραγωγήσεις τη κοινή γνώμη ή να δημιουργήσεις διάφορες εντυπώσεις» και προσέθεσε: «Αυτό το οποίο είναι ορατότατο, πασιφανές, είναι ότι υπάρχει μεταστροφή του κόσμου, η οποία καταγράφεται»

 

Αναφορικά με τον κρατικό προϋπολογισμό ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Φέτος, έχουμε έναν προϋπολογισμό, ο οποίος για πρώτη φορά κάνει πράξη τη μείωση κατά 10%, μεσοσταθμικά, του ΕΝΦΙΑ, μειώνει τις ασφαλιστικές εισφορές σε ελεύθερους επαγγελματίες, καθιερώνει επίδομα ενοικίου για νέα ζευγάρια με κάποια οικονομικά κριτήρια, ενώ η ασφαλιστική μεταρρύθμιση οδηγεί σε αύξηση των συντάξεων, δεν μιλάμε μόνο για την ακύρωση των μειώσεων, από 1.1.2019 για μια πολύ μεγάλη κατηγορία συνταξιούχων».

 

Για το «χρίσμα» των κομμάτων στις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση ο κ. Σκουρλέτης είπε: «Άλλο τα χρίσματα που σε καμιά περίπτωση εμείς δεν θα τα υιοθετήσουμε ως λογική και πρακτική και άλλο να πεις ότι αυτοδιοικητικές δυνάμεις που αναφέρονται στο δικό μας χώρο θα στηρίξουν κάποια ευρύτερα αυτοδιοικητικά σχήματα. Αυτό το δεύτερο κάνουμε, σε μια βάση συγκεκριμένων προγραμμάτων».

 

Επίσης, υπεραμύνθηκε της απλής αναλογικής, λέγοντας πως «ο χαρακτήρας των προβλημάτων προσφέρεται για συνθέσεις και συνεννοήσεις».

 

Τέλος, σημείωσε πως «η έννοια της συνταγματικής μεταρρύθμισης πρέπει να τυγχάνει -γι’ αυτό εγκρίνεται σε δύο διαφορετικές κοινοβουλευτικές θητείες- μιας ευρύτερης συναίνεσης. Αν δεν το κάνουμε αυτό, θα είναι νομίζω μια χαμένη ευκαιρία. Εμείς έχουμε υποδείξει κάποιους πολύ συγκεκριμένους τομείς. Για παράδειγμα, γιατί δεν θα μπορέσουμε να συνεννοηθούμε για το νόμο περί ευθύνης υπουργών;

 

Γιατί να μη βάλουμε κοινοβουλευτικές θητείες;» και συμπλήρωσε: «Η κ. Γεννηματά, ενώ είχε καταθέσει πρόταση για τη συνταγματική αναθεώρηση, ζήτησε πρόωρες εκλογές. Τώρα κατάλαβε τη γκάφα της. Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι αν δεν υπάρχει το άρθρο 16 στις αναθεωρητέες διατάξεις “εμείς αποχωρούμε συνολικά από τη διαδικασία”. Κατάλαβε τη γκάφα του. Καλό είναι να μαθαίνουν από τα λάθη τους».

 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μοναδική, αυτή τη στιγμή, αριστερή κυβέρνηση στην Ευρώπη και πρωταγωνιστεί στο να δημιουργηθεί αυτή τη στιγμή ένα μέτωπο δυνάμεων, οικολόγων, σοσιαλιστών και της ευρωπαϊκής Αριστεράς απέναντι στην ακροδεξιά μετατόπιση που συμβαίνει», υπογράμμισε ο γραμματέας του κυβερνώντος κόμματος και επιτέθηκε στο Κίνημα Αλλαγής τονίζοντας ότι η κ. Γεννηματά δεν χάνει την ευκαιρία να επιτίθεται κυρίως στην κυβέρνηση, ενώ δεν έχει καμία διάθεση αυτοκριτικής.

 

Ο κ. Σκουρλέτης επιτέθηκε και στον πρόεδρο της ΝΔ σημειώνοντας: «Πήγε στον Γοργοπόταμο και μίλησε στο όνομα ενός νέου διχασμού. Στην κατεξοχήν ενωτική, κορυφαία πράξη αντίστασης που έκανε αυτός ο λαός. Πήγε να μας μιλήσει αυτός που έχει ενσωματώσει όλη την ακροδεξιά μέσα στο κόμμα του, που αμφισβητούν και ήταν πολέμιοι της Εθνικής Αντίστασης».

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΠαραιτήθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ
Επόμενο άρθροΔιάκριση για την APIVITA στα Sustainable Beauty Awards 2018