Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία για την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων του, μια διαδικασία που δυσκόλεψε λόγω της απογραφής και των αλλαγών που έφερε στην κατανομή των εδρών – την ερχόμενη Κυριακή στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, ο Νίκος Ανδρουλάκης αναμένεται να δώσει το σύνθημα για την έναρξη μιας άτυπης (ακόμα) προεκλογικής περιόδου.

Τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής θα κληθούν να ανακηρύξουν το μεγαλύτερο μέρος των υποψήφιων βουλευτών, καθώς είναι δεδομένο πως μερικές θέσεις θα κρατηθούν ακόμα ανοιχτές για εκπλήξεις μέχρι την τελευταία στιγμή, όπως επίσης θα συμβεί και με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Στόχος της επιτροπής ψηφοδελτίων υπό τον Βαγγέλη Αργύρη ήταν στα ονόματα να εκφράζονται όλες οι πλευρές και όλες οι ηλικίες του κόμματος, σε ένα κράμα πιο αναγνωρίσιμων στελεχών και φρέσκων προσώπων που θα διεκδικήσουν την εκλογή τους.

Στην Αττική

Στις περιφέρειες της Αττικής η προσπάθεια για τις καλύτερες δυνατές υποψηφιότητες ήταν μεγάλη, καθώς στις προηγούμενες εκλογές παρατηρήθηκε πως το ποσοστό εκεί ήταν μικρότερο από το πανελλαδικό. Στην Α’ Αθήνας εκτός του Κώστα Σκανδαλίδη υποψήφιοι θα είναι, μεταξύ άλλων, ο Παύλος Γερουλάνος, η Ρωξάνη Μπέη, ο Δημήτρης Οικονόμου και ο Γιώργος Γιάνναρος, στον Δυτικό Τομέα της Β’ Αθήνας η Νάντια Γιαννακοπούλου, ο Μιχάλης Καρχιμάκης, ο Ηρακλής Δρούλιας και ο Θανάσης Κατερινόπουλος, στον Νότιο Τομέα της Β’ Αθήνας η Τόνια Αντωνίου, ο Παύλος Χρηστίδης, ο Στέφανος Ξεκαλάκης, ενώ ακούγεται το όνομα του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή Νίκου Σαργκάνη, ενώ στον Βόρειο Τομέα (που στο ΠΑΣΟΚ θα ήθελαν να βγάλουν και δεύτερη έδρα) υποψήφιοι αναμένεται να είναι ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Παναγιώτης Βλάχος, η Κατερίνα Μπατζελή, η Μιλένα Αποστολάκη, ο Ανδρέας Παπαδόπουλος και η Εφη Χαλάτση. Στην Ανατολική Αττική υποψήφιος θα είναι ο πρώην γραμματέας Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο Γιάννης Σμέρος, η Βάσια Αναστασίου και ο Μιλτιάδης Νεκτάριος, ενώ στη Δυτική ο Δημήτρης Στάμου. Στην Α’ Πειραιά ακούγονται τα ονόματα του Βασίλη Κατσαφάδου, του Ανδρέα Βροντάκη, αλλά και της Μάρας Κουκουδάκη, ενώ στη Β’ Πειραιά θα κατέβει υποψήφιος ο Δημήτρης Διαμαντίδης.

Στη Θεσσαλονίκη

Οσον αφορά τη Θεσσαλονίκη, στην Α’ υποψήφιος θα είναι εκ νέου ο Χάρης Καστανίδης, η Πέννυ Δαλαμπούρα, ο Αντώνης Σαουλίδης, ο Γιάννης Μαγκριώτης, αλλά ενδεχομένως και η νέα τομεάρχης Εθελοντισμού Κατερίνα Λάσπα. Στη Β΄ Θεσσαλονίκης ο νυν βουλευτής Γιώργος Αρβανιτίδης θα είναι υποψήφιος μαζί με τους Θανάση Γλαβίνα και Κώστα Πετρίδη.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα

Οι σημερινοί βουλευτές και εκτός αστικών κέντρων θα είναι εκ νέου υποψήφιοι, εκτός από τον Βασίλη Κεγκέρογλου, που έβαλε πλώρη για τον Δήμο Μίνωα-Πεδιάδας: στη Ροδόπη ο Αχμέτ Ιλχάν (στην ίδια περιφέρεια θα είναι υποψήφιος ο Γιώργος Πεταλωτής), στην Ξάνθη ο Μπουρχάν Μπαράν, στη Δράμα η Χαρά Κεφαλίδου, στη Χαλκιδική ο Απόστολος Πάνας, στο Κιλκίς ο Γιώργος Φραγγίδης (την έδρα διεκδικεί και ο πρώην γραμματέας Οργανωτικού Στέφανος Παραστατίδης), στη Λάρισα η Ευαγγελία Λιακούλη, στη δύσκολη διεδρική Αρτα παραμένει ο Χρήστος Γκόγκας, στην Αιτωλοακαρνανία ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος (απέναντι στο στέλεχος της αυτοδιοίκησης Χριστίνα Σταρακά), στη Βοιωτία ο Γιώργος Μουλκιώτης, στην Αχαΐα ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, στην Ηλεία ο Μιχάλης Κατρίνης, στην Αρκαδία ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, στην Αργολίδα ο Ανδρέας Πουλάς και στην Κέρκυρα ο Δημήτρης Μπιάγκης. Την εκλογή τους αναμένεται να διεκδικήσουν επίσης η Νάγια Γρηγοράκου (Λακωνία), ο Πάρις Κουκουλόπουλος (Κοζάνη), ο Μιχάλης Τζελέπης (Σέρρες), ο Νίκος Τσώνης (Φθιώτιδα), οι Φραγκίσκος Λαμπρινός, Φραγκίσκος Παρασύρης, Λάμπρος Βαμβακάς και Παύλος Μπαριτάκης (Ηράκλειο), η Λίτσα Κουρουπάκη (Χανιά), ο αθλητικογράφος Βασίλης Σκουντής (Ρέθυμνο) και οι Γιώργος Νικητιάδης, Φώτης Χατζηδιάκος (Δωδεκάνησα).

Στο Επικρατείας

Για το Επικρατείας ακούγονται τα ονόματα του συνταγματολόγου Νίκου Αλιβιζάτου, του υπεύθυνου πολιτικού σχεδιασμού Παναγιώτη Δουδωνή, της Ελένης Χρονοπούλου και του εκπροσώπου Δημήτρη Μάντζου.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ «ΤΑ ΝΕΑ»

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΚρήτη: Βγήκε από τη φυλακή με άδεια και έκλεψε 6.000 ευρώ
Επόμενο άρθροΗ μεγάλη δυτική στροφή απέναντι στην Τουρκία