Επανήλθε η Χαριλάου Τρικούπη, απαντώντας με ένα αιχμηρό σχόλιο στην πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ προς τα «προοδευτικά κόμματα» (σ.σ. τα εισαγωγικά ανήκουν στην Κουμουνδούρου), να στηρίξουν την πρόταση Τσίπρα για τη διαφάνεια στα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, «το ΠΑΣΟΚ, επί της αρχής, είναι υπέρ της διαφάνειας και της λογοδοσίας. Άλλωστε, το opengov είναι μια μεταρρύθμιση δική μας που – ας ξέρουν οι πολίτες – ότι δεν ψήφισαν ούτε η ΝΔ, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ».

Διαβάστε επίσης: Επιχείρηση «στεγανοποίησης» για να αποφευχθούν διαρροές ψηφοφόρων

Η Χαριλάου Τρικούπη επαναλαμβάνει πως «το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και ο Νίκος Ανδρουλάκης ζήτησαν ήδη, από τις αρχές της χρονιάς, την σύσταση οργάνου ελέγχου και διαφάνειας των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας».

Και προσθέτει ότι, σε αυτό το πλαίσιο, στη Διάσκεψη των Προέδρων, «συμφωνήσαμε με την πρόταση που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ».

«Κόπτονται για διαφάνεια, αλλά προτιμούν τα deal κορυφής»

«Δυστυχώς, όμως», υπογραμμίζει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, «όσοι σήμερα κόπτονται για τη διαφάνεια, λίγες μέρες νωρίτερα προτιμούσαν deal κορυφής με τη ΝΔ για να διορίσουν μέλος του ΑΣΕΠ, κομματικό τους στέλεχος».

Για να καταλήξει χαρακτηριστικά πως η διαφάνεια «δεν είναι σημαία ευκαιρίας, αλλά θέση αρχής διαχρονικά».

Λίγες ώρες νωρίτερα, άλλωστε, πηγές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σχολίαζαν αναφορικά με την πρόσκληρη ΣΥΡΙΖΑ, για το θέμα της διαφάνειας στα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης:

«Κάθε σχετική πρόταση στην κατεύθυνση αυτή, την στηρίζουμε. Όμως απαιτούμε σοβαρότητα. Το θέμα αυτό δεν συζητείται σε πέντε λεπτά, σε συνεδρίαση, τελευταία στιγμή, προτού διακόψει τις εργασίες της η Βουλή. Όμως και πάλι, όπως επανειλημμένα ζητάμε από τον Γενάρη τη δημιουργία οργάνου σχεδιασμού, γι΄αυτό λέμε ‘ναι’ , με επιφύλαξη».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠάτρα: Δράστης 10 ετών τραυμάτισε ηλικιωμένη για να της κλέψει την τσάντα
Επόμενο άρθροΔυο Βρετανίδες έκλεψαν 4 κινητά τηλέφωνα από θαμώνες μπαρ στη Σκιάθο