Με αφορμή τη σημερινή Διεθνή Ημέρα Μείωσης του Κινδύνου των Καταστροφών, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης σε μήνυμα του επισημαίνει ότι τα τελευταία χρόνια γίνεται αντιληπτός σε παγκόσμιο επίπεδο ο μετασχηματισμός της κλιματικής αλλαγής σε κλιματική κρίση.

Είναι μια διαπίστωση που ο ίδιος θεωρεί οτι μπορεί να αποτελέσει τη βάση για μια διαφορετική προσέγγιση στον τρόπο διαχείρησης του προβλήματος,  ενω τα νέα δεδομένα της κλιματικής κρίσης καταδεικνύουν ότι η Περιφερειακή Διαχείριση μπορεί να αποτελέσει το κλειδί για τη βελτίωση του συστήματος της Πολιτικής Προστασίας, καθώς το ίδιο σύστημα πρέπει να σχεδιάζεται, να εξοπλίζεται, να υλοποιείται και να παρεμβαίνει, προληπτικά και κατασταλτικά, με βάση τις τοπικές και περιφερειακές ιδιομορφίες.

Σύμφωνα με το μήνυμα του κ. Πατούλη, η Περιφέρεια Αττικής έχει εντατικοποιήσει σειρά αντιπλημμυρικών έργων, λειτουργεί το Παρατηρητήριο καθαρισμού ρεμάτων και είναι σε εξέλιξη δράσεις για το περιβάλλον, την αποτελεσματική διαχείριση των στερεών αποβλήτων, την ενίσχυση της ανακύκλωσης και τα βιοαπόβλητα.

Πηγή : ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΈκθεση #GROWOURHUMANITY | in.gr
Επόμενο άρθροΙωάννινα – Αποκάλυψη σπουδαίου αρχαιολογικού ευρήματος