Μοιράσου το άρθρο:

Ο Δήμος Βόλου για να καλύψει τις ανάγκες της υπηρεσίας καθαριότητας προσλαμβάνει 58 άτομα με απόφαση του Δ.Σ. Βόλου. ΟΙ ανάγκες κρίνονται ως κατεπείγουσες και έτσι επιτρέπεται η πρόσληψη από τους ΟΤΑ οποιασδήποτε ειδικότητας προσωπικού με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου της οποίας η διάρκεια δεν ξεπερνά τους δύο μήνες σε συνολικό διάστημα 12 μηνών.

Λαμβάνοντας υπόψιν το γεγονός ότι η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Βόλου, αντιμετωπίζει αυξημένες ανάγκες τους καλοκαιρινούς μήνες αναφορικά με  την  Δασοπροστασία, με δεδομένο ότι ο Δήμος έχει έκταση  περίπου τετρακοσίων (400) τετραγωνικών χιλιομέτρων, υπάρχουν  αστικά (Γορίτσα, Επισκοπή, Ανωμαλιά , Πευκάκια ) και περιαστικά (Χανιά, Άγιος Λαυρέντιος, Δράκεια, Άγιος Βλάσιος) δάση, στα οποία θα πρέπει να υπάρχει καθημερινή παρουσία περιπόλων για την πρόληψη των πυρκαγιών, στα πλαίσια της Πολιτικής Προστασίας κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες με τις αυξημένες θερμοκρασίες που επικρατούν σε συνδυασμό  με δυνατούς ανέμους.

Επίσης, με δεδομένο ότι ο συνδυασμός της υψηλής βροχόπτωσης (500 mm το προηγούμενο έτος), με την έντονη ηλιοφάνεια και τις υψηλές θερμοκρασίες οδήγησε σε αύξηση της πυκνότητας της βλάστησης και θα πρέπει άμεσα να αφαιρεθεί η ξερή βλάστηση διότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιών και οι έντονες βροχοπτώσεις που έπληξαν τον δήμο μας  από τον Νοέμβριο έως σήμερα, αυτά είχαν σαν αποτέλεσμα να μεταφερθούν φερτά υλικά μέσω των χειμάρρων στην θάλασσα και να τα ξεβράσει το κύμα στο μεγαλύτερο μέρος της ακτογραμμής του Δήμου τα οποία θα πρέπει άμεσα να καθαριστούν.

Βάσει της εισήγησης, καθίσταται  αναγκαία η άμεση πρόσληψη 40 εργατών Καθαριότητας ΥΕ, 15 Οδηγοί Οχημάτων με άδεια Γ΄ κατηγορίας ΔΕ, ενός Χειριστή Μηχανήματος Έργου ΔΕ (Εκσκαφέας – Φορτωτής, Ομάδας Β΄ Τάξης Δ΄) και δύο Κηπουρών ΔΕ. Η διάρκεια της απασχόλησης του ανωτέρω προσωπικού, προσδιορίζεται σε δύο (2) μήνες, ήτοι από 5-8-2019 έως και 4-10-2019.

 

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΧρ. Τριαντόπουλος: Περιοδεία και συναντήσεις στα χωριά του Αν. Πηλίου
Επόμενο άρθροΚομοτηνή: Οι επιβιώσαντες του καρκίνου μέσα από τον φωτογραφικό φακό