Οι συνολικές πωλήσεις του Ομίλου ανήλθαν σε €75,7 εκατ.

 

Περιορισμό των ζημιών της σε επίπεδο ομίλου και μητρικής, σημαντική βελτίωση των EBITDA, αλλά και μείωση πωλήσεων, εμφάνισε το α’ τρίμηνο του 2019 η Σφακιανάκης.

 

Συγκεκριμένα, οι ζημιές προ φόρων για τον Όμιλο διαμορφώνονται σε €3,9 εκατ. από €4,2 εκατ. πέρυσι ενώ για την Εταιρεία σε €4,3 εκατ. έναντι ζημιάς €5,0 εκατ. στο αντίστοιχο διάστημα του 2018.

 

Οι συνολικές πωλήσεις του Ομίλου ανήλθαν σε €75,7 εκατ. σημειώνοντας μείωση κατά 4,3%, ενώ οι πωλήσεις της Εταιρείας ανήλθαν σε €62,5 εκατ. σημειώνοντας μείωση κατά 6,8%.

 

Ο Όμιλος διευρύνει τη λειτουργική κερδοφορία του με το αποτέλεσμα προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) να διαμορφώνεται σε €6,2 εκατ. το Α΄ τρίμηνο του 2019 εμφανίζοντας αύξηση 25,5%. Το αντίστοιχο αποτέλεσμα για την Εταιρεία ανήλθε σε €5,8 εκατ. έναντι €4,3 εκατ. την περσινή περίοδο.

 

Η Σφακιανάκης, στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, σημειώνει πως παραμένει σε τροχιά επίτευξης των στόχων του επιχειρηματικού πλάνου του έτους.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η εταιρεία:

-Εμπόριο αυτοκινήτων: Η αγορά το Α’ τρίμηνο του 2019 με 26.289 ταξινομήσεις παρουσίασε μείωση 1,8% σε σχέση με το 2018, επηρεάζοντας τις συνολικές πωλήσεις της μητρικής και κατ‘ επέκταση του Ομίλου. Η SUZUKI πραγματοποίησε 1.560 ταξινομήσεις αυτοκινήτων επιτυγχάνοντας μερίδιο αγοράς 5,9% το οποίο την κατατάσσει 9η μεταξύ των εισαγωγέων αυτοκινήτων.

 

Ο κλάδος Λιανικής με πωλήσεις 2.568 επιβατικών αυτοκινήτων (PC), 208 ελαφρών φορτηγών (LCV) και 570 μεταχειρισμένων συγκεντρώνει 9,8% μερίδιο αγοράς στα νέα επιβατικά αυτοκίνητα. Οι συνολικές πωλήσεις της Σφακιανάκης (χονδρική και λιανική) αντιπροσωπεύουν το 12,7% της ελληνικής αγοράς.

 

-Μίσθωση οχημάτων: Τα έσοδα από μισθώματα του κλάδου Long Term Rental (Executive Lease) παραμένουν στα περυσινά επίπεδα ενώ ο στόλος υπό διαχείριση φτάνει τα 9.182 οχήματα (+8,9%) διατηρώντας ένα ποσοστό εκμετάλλευσης κοντά στο 97%. Ο κλάδος Rent-A-Car (Enterprise – National – Alamo) έχει αυξημένα μισθώματα κατά 7,4% με τον στόλο προς ενοικίαση να φτάνει τα 4.435 οχήματα (+8,7%).

 

– Ταχυμεταφορές: Η Speedex εμφανίζει σταθερότητα στις πωλήσεις και συμβάλλει θετικά στη λειτουργική κερδοφορία του Ομίλου.

 

– Βαρέα οχήματα, μηχανήματα και βιομηχανικά είδη: H Ergotrak παρουσιάζει αύξηση πωλήσεων κατά 17,5%.

 

– Δραστηριότητες εξωτερικού: Η ανοδική πορεία των θυγατρικών του Ομίλου στο εξωτερικό (Βουλγαρία και FYROM) συνεχίζεται και το Α’ τρίμηνο του 2019 καταγράφοντας αύξηση στις πωλήσεις κατά 39,4%.

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΠροσπάθειες ανάκαμψης στο ταμπλό της Αθήνας
Επόμενο άρθροΣε κατήοφορ τα κέρδη της Ryanair