Σε κρίσιμο σημείο βρίσκεται η εφαρμογή των μέτρων με στόχο να μην εξαπλωθεί ο κορονοϊός. Ανάλογα με τις εξελίξεις και την τήρηση των μέτρων θα κριθεί αν θα υπάρξουν και νέα αυστηρότερα. Ακόμα και χώροι όπως πάρκα και άλση, αλλά και οι είσοδοι στον Υμηττό, κλείνουν με στόχο την αποτροπή δημιουργίας συνθηκών μετάδοσης του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Η Περιφέρεια Αττικής προκειμένου να περιορίσει τη συνάθροιση κοινού ως πρόσθετο μέτρο προφύλαξης κατά της μετάδοσης του ιού, με εντολή του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη προς τον Αντιπεριφερειάρχη Γ. Δημόπουλο, προχώρησε στο κλείσιμο των Πάρκων και Αλσών του Κεντρικού Τομέα Αθηνών, δηλαδή του Πεδίου του Άρεως, του Άλσους Φινόπουλου και του Αττικού Άλσους.

Παράλληλα ζητήθηκε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, κατόπιν συνεννοήσεως με τους αρμόδιους Δημάρχους όπως προβεί στο κλείσιμο των εισόδων πρόσβασης στον Υμηττό.

 Σε κάθε περίπτωση, έχει ζητηθεί από τον Περιφερειάρχη να εξασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση υπαλλήλων και εργαζομένων στους συγκεκριμένους χώρους».

Εκτός της Περιφέρειας Αττικής, ενδεικτική των επιλογών που κάνουν οι Δήμοι, είναι και η ανακοίνωση του Δήμου Γαλατσίου, που αναφέρει:

  1. Το ωράριο για το κοινό για όλες τις υπηρεσίες του Δήμου εντός του Δημαρχιακού Καταστήματος διευρύνεται και θα είναι 7:30 – 21:00 καθημερινά, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός. Η είσοδος του κοινού στο Δημαρχιακό κατάστημα επιτρέπεται μόνο κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας και ραντεβού.
  2. Σύμφωνα με την Υπουργική απόφαση το ωράριο λειτουργίας των ΚΕΠ είναι 7:30-15:00 και κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας και ραντεβού.
  3. Το Άλσος Βέϊκου αναστέλλει καθολικά τη λειτουργία του.
  4. Το ΠΑΛΑΙ αναστέλλει καθολικά τη λειτουργία του.
  5. Το ΚΑΜΙΝΙ αναστέλλει καθολικά τη λειτουργία του.
  6. Αναστέλλεται η λειτουργία της Δημοτικής Συγκοινωνίας.
  7. Παραμένουν κλειστές όλες οι υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις.

Ο Δήμος Αθηναίων

Τη λειτουργία ενός κοινωνικού μηχανισμού του Δήμου Αθηναίων που θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα με κοινωνικούς λειτουργούς καθώς και διανομές τροφίμων και άλλων απαραίτητων αγαθών σε μοναχικά πρόσωπα που δοκιμάζονται ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, προανήγγειλε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.
Επίσης ο Δήμος Αθηναίων έχει προχωρήσει από τις 18 Μαρτίου στην αναστολή λειτουργίας για 14 ημέρες, όλων των Ανοικτών Αθλητικών Κέντρων του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΟΠΑΝΔΑ) με γνώμονα πάντοτε την ασφάλεια των πολιτών και σύμφωνα με τις αποφάσεις και τις κατευθύνσεις του υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Ο Δήμος Πειραιά

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι: «Έναν νέο ιστότοπο αποκλειστικά για την ενημέρωση των πολιτών για τον κορωνοϊό δημιούργησε ο Δήμος Πειραιά. Στο https://covid19.cityofpiraeus.org οι πολίτες μπορούν πλέον να μαθαίνουν άμεσα τις ενέργειες του Δήμου και της πολιτείας, με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας από την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Στον νέο ιστότοπο, ο οποίος είναι εύχρηστoς και λειτουργικός, οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για τη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου προκειμένου να εξυπηρετούνται αυτές τις ημέρες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Επιπροσθέτως έχουν τη δυνατότητα να μαθαίνουν χρήσιμες οδηγίες, πληροφορίες και τρόπους προφύλαξης από τον κορωνοϊό, καθώς και να ενημερώνονται για τις τελευταίες εξελίξεις και τις ανακοινώσεις των αρμοδίων αρχών».

Ο Δήμος Χαλανδρίου

Τηλεφωνικές γραμμές έκτακτης ανάγκης για όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και στερούνται προστατευτικού περιβάλλοντος ενεργοποίησε ο Δήμος Χαλανδρίου, σε μια προσπάθεια να υποστηρίξει ενεργά όλους εκείνους που, λόγω της εξάπλωσης του COVID και των περιοριστικών για τις μετακινήσεις τους μέτρων, δεν μπορούν μόνοι τους να έχουν πρόσβαση στα αναγκαία για την επιβίωσή τους τρόφιμα και φάρμακα.

Οι τηλεφωνικές γραμμές είναι: 210-6848380, 210-6899911-13-14 και 210 6819068.
Λειτουργούν από 08:00 έως 16:00.

Τα αιτήματα που θα υποβάλλονται, θα αξιολογούνται, θα ιεραρχούνται και αναλόγως θα εξυπηρετούνται με τη συνεργασία σούπερ μάρκετ, παντοπωλείων, φαρμακείων και άλλων καταστημάτων του Δήμου.

Η έκτακτη συνδρομή του Δήμου αφορά ηλικιωμένους άνω των 70 ετών, ΑμεΑ καθώς και πάσχοντες από χρόνια νοσήματα (καρδιοπαθείς, πνευμονοπαθείς, διαβητικοί, ανοσοκατασταλμένοι λόγω κακοήθων νόσων, κορτιζόνης κλπ), οι οποίοι διαβιούν χωρίς υποστηρικτικό περιβάλλον.

Η κυκλοφορία, οι μετακινήσεις και οι συγκεντρώσεις

Συνεχίζει να ισχύει η απαγόρευση των δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων άνω των 10 ατόμων με ποινή πρόστιμο 1.000 ευρώ ανά πρόσωπο και περίπτωση. Επίσης ιδιαίτερα μέτρα έχουν ληφθεί στα αεροδρόμια με το μέτρο της υποχρεωτικής κατ’ οίκον καραντίνας όσων έρχονται στην Ελλάδα αεροπορικώς από χώρες του εξωτερικού.
Από τα μεσάνυχτα της Κυριακής και μέχρι το τέλος Απριλίου, μπαίνει λουκέτο στα ξενοδοχεία που λειτουργούν όλο το χρόνο, με εξαίρεση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που θα λειτουργούν από τρία. Από ένα ξενοδοχείο θα λειτουργεί ανά νομό.
Τονίζεται ιδιαίτερα η αποφυγή των μετακινήσεων από τα μεγάλα αστικά κέντρα προς την επαρχία, που θα σημάνει εξάπλωση του κορονοϊού και σε συνθήκες όπου δεν θα υπάρχουν οι δυνατότητες που υπάρχουν στα αστικά κέντρα από υγειονομικές μονάδες.

Mε περιπολίες η ΕΛΑΣ με μεγάφωνα στους δρόμους, και με ηχητικό μήνυμα στα ελληνικά, τα αγγλικά και ίσως και στα αραβικά θα ενημερώνει για τις απαγορεύσεις. Το μέτρο θα εφαρμοστεί στην Αττική και τις μεγάλες πόλεις της περιφέρειας.

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΗ ΕΚΤ χαλαρώνει τους κανόνες για τα κόκκινα δάνεια των τραπεζών
Επόμενο άρθροΣοβαρές καταγγελίες του Άντονι Λι σε βάρος του Πανιωνίου