Το Σίδνεϊ αναγκάζεται για πρώτη φορά εδώ και μία δεκαετία να εφαρμόσει μέτρα περιορισμού της κατανάλωσης νερού, καθώς τα υδάτινα αποθέματα του μειώνονται ταχύτερα από το αναμενόμενο λόγω της ξηρασίας που πλήττει τους τελευταίους μήνες την Αυστραλία.

 

 

Από το Σάββατο, το πότισμα των γκαζόν και των κήπων θα περιορίζεται στις πολύ πρωινές ώρες και αργά το απόγευμα, ενώ θα υπάρξουν σκληρά πρόστιμα για όσους παραβιάζουν τους περιορισμούς. Επίσης από την 1η Ιουνίου απαγορεύεται να πλένουν μεγάλες εξωτερικές επιφάνειες, όπως τα γκαράζ τους.

 

Η κυβέρνηση της Νέας Νότιας Ουαλίας ανακοίνωσε τους περιορισμούς που ισχύουν για όλους στο Σύδνεϋ, τα Blue Mountains και την περιοχή Illawarra, την Τρίτη και δήλωσε ότι ήταν αναγκαία λόγω της ξηρασίας που έπληξε την πολιτεία. Η Μελίντα Πέιβι, υπουργός Υδάτων, δήλωσε ότι το Σίδνεϊ βιώνει μερικές από τις χαμηλότερες εισροές στα φράγματα από τη δεκαετία του 1940.

 

“Είναι ζωτικής σημασίας να λάβουμε έγκαιρη και αποφασιστική δράση. Οι πιο πρόσφατες προβλέψεις του Μετεωρολογικού Γραφείου προβλέπουν βροχοπτώσεις κάτω του μέσου όρου και ακόμα υψηλότερες θερμοκρασίες για τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο, που αποτελούν βασικούς μοχλούς μεγαλύτερης ζήτησης νερού. Οι περιορισμοί στην κατανάλωση νερού αποτελούν σημαντική απάντηση στην ξηρασία, επειδή στοχοποιούν την εξωτερική χρήση νερού όλων των νοικοκυριών”, δήλωσε.

 

 

Η τελευταία φορά που το Σίδνεϊ, όπου ζει το ένα τρίτο των 25 εκατομμυρίων κατοίκων της Αυστραλίας, επέβαλε περιορισμούς στην κατανάλωση νερού ήταν το 2009. Η Αυστραλία αντιμετώπισε από τον Δεκέμβριο ως τον Φεβρουάριο το πιο ζεστό της καλοκαίρι. Εξάλλου οι βροχοπτώσεις στις ανατολικές ακτές της χώρας ήταν τα τελευταία δύο χρόνια πολύ λιγότερες από τον μέσο όρο, γεγονός που έχει προκαλέσει προβλήματα και στις καλλιέργειες και την κτηνοτροφία.

 

 

Σημειώνεται ότι η διαχείριση των υδάτινων πόρων είναι ένα θέμα που τέθηκε επανειλημμένα στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για τις εκλογές της 18ης Μαΐου κυρίως εξαιτίας της συγκίνησης που προκλήθηκε στις αρχές του έτους μετά τον θάνατο περισσότερων από μισού εκατομμυρίου ψαριών στην υδρολογική λεκάνη του Μάρεϊ- Ντάρλινγκ, ένα τεράστιο σύστημα ποταμών στη νοτιοανατολική Αυστραλία. Ο θάνατος των ψαριών προκλήθηκε, σύμφωνα με τις αρχές, από τη μικρή ροή των νερών, κάτι που οφείλεται στην ξηρασία αλλά και στη χρήση των υδάτων των ποταμών από τον άνθρωπο.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΟι αγορές έχουν, ήδη, προεξοφλήσει νίκη της ΝΔ
Επόμενο άρθροΠαγκόσμιο Πρωτάθλημα Beach Volley 1-Star