Ανοιχτό και ασφαλές παραμένει το οδικό δίκτυο Νομού Μαγνησίας, αρμοδιότητας Περιφέρειας Θεσσαλίας, παρά τις έντονες καιρικές συνθήκες που επικρατούν τις τελευταίες ημέρες και δη τις τελευταίες ώρες, με κύριο χαρακτηριστικό τον μεγάλο όγκο χιονιού που πέφτει σε πεδινές, ημιορεινές και ορεινές περιοχές και με θερμοκρασίες υπό του μηδενός.

Στα ορεινά το ύψος του χιονιού ξεπερνά το ένα μέτρο, ενώ στις παραθαλάσσιες περιοχές τα πενήντα εκατοστά.

Περισσότερα από 100 μηχανήματα, εκχιονιστικά, υδροφόρες, λεπίδες, jcb, φορτωτές και με τις αλατιέρες να έχουν ρίξει 2.000 τόνους αλάτι, επιχειρούν νυχθημερόν σε όλο το οδικό δίκτυο αρμοδιότητας Περιφέρειας Θεσσαλίας υπό τον συντονισμό της Αντιπεριφερειάρχη κ. Κολυνδρίνη, από την πρώτη στιγμή που άρχισε να εκδηλώνεται το κύμα κακοκαιρίας, με αποτέλεσμα μέχρι και αυτή τη στιγμή, με το φαινόμενο να βρίσκεται σε εξέλιξη, η κίνηση στο επαρχιακό και εθνικό οδικό δίκτυο να διεξάγεται χωρίς προβλήματα, αλλά με ιδιαίτερη προσοχή και χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε κάποιες περιοχές της Μαγνησίας.

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη ανέφερε, «θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εργαζόμενους που το τελευταίο 48ωρο επιχειρούν με τα μηχανήματα και με δύναμη ψυχής κρατούν ανοιχτό το οδικό δίκτυο της περιοχής μας, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να διεξάγεται χωρίς προβλήματα και να μην υπάρχει κανείς αποκλεισμένος συμπολίτης μας.

Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια όλες τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες και φορείς που συνεργάζονται μαζί μας, τη Δ/νση Τεχνικών Έργων και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής μας Ενότητας, την Αστυνομία, την Πυροσβεστική, τους Δήμους, τους εθελοντές, τον ΔΕΔΔΗΕ, αλλά και τους οδηγούς που τηρούν τις οδηγίες των ανδρών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η σωστή διαχείριση της κατάστασης οφείλεται στην οργάνωση, την ιεράρχηση αναγκών, την προετοιμασία και τον προγραμματισμό, στην αδιάλειπτη παρουσία μας παντού, αλλά και τον συντονισμό της Περιφερειακής Αρχής με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Παραμένουμε όλοι στους δρόμους, προσπαθούμε πολλές φορές να κάνουμε το αδύνατο δυνατό με όλες μας τις δυνάμεις να αντιμετωπίσουμε τα έντονα καιρικά φαινόμενα και ευχόμαστε να πάνε όλα καλά μέχρι τέλους και όσο διαρκεί η έντονη κακοκαιρία».

Προηγούμενο άρθροΦορολογικές δηλώσεις: Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή τους
Επόμενο άρθροΒασίλης Τσιάρτας: Η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα φτάνει μέχρι την παιδοφιλία