Συναγερμός έχει σημάνει στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο παράρτημα χρονίων παθήσεων «Ο Άγιος Παντελεήμων» του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς περισσότεροι από εξήντα τρόφιμοι όπως και αριθμός εργαζομένων  βρέθηκαν θετικοί στο νέο κορονοϊό.

Οι περισσότεροι είναι ασυμπτωματικοί και δέκα εξ αυτών χρειάστηκαν νοσηλεία. Οι ασυμπτωματικοί ολοκληρώνουν αυτές τις μέρες την καραντίνα, χωρίς επιπτώσεις και έχει αρχίσει η αρνητικοποίησή τους, ενώ ένας από τους δέκα νοσηλευόμενους πήρε σήμερα εξιτήριο.

Σήμερα, ωστόσο, κατέληξε μία 46χρονη , που εργαζόταν στο ίδρυμα ως βοηθός νοσοκόμα.  Η άτυχη γυναίκα ήταν σε άδεια όταν ενημέρωσε τη διεύθυνση του ιδρύματος πως είναι εμπύρετη. Τέθηκε αμέσως εκτός υπηρεσίας, ακολούθησε η νοσηλεία και ενώ η κατάστασή της είχε σταθεροποιηθεί, ξαφνικά υποτροπίασε και τελικά έχασε τη ζωή της.

Το συγκεκριμένο ίδρυμα είναι από τα μεγαλύτερα στη Βόρεια Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Φιλοξενεί περίπου 300 ηλικιωμένους και ανθρώπους με χρόνιες παθήσεις και εργάζονται σε αυτό περισσότερα από 200 άτομα. Σύμφωνα με τη Διοίκηση, όλο αυτό το διάστημα τηρούνται με αυστηρότητα τα μέτρα προστασίας και κανείς δε γνωρίζει πώς εισχώρησε ο ιός στους χώρους του ιδρύματος.

Η πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, Βίκη Νάκου,  που έχει υπό την εποπτεία της το συγκεκριμένο ίδρυμα και τα άλλα αντίστοιχα κέντρα, μιλώντας στην ΕΡΤ3 διαβεβαίωσε  ότι τηρούνται πλήρως όλα τα απαιτούμενα μέτρα και μάλιστα με  αυστηρότητα, ενώ οι έλεγχοι είναι διαρκείς και σε εβδομαδιαία βάση. Αύριο πρόκειται να γίνει άλλος ένας προληπτικός έλεγχος από κλιμάκια του ΕΟΔΥ.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3 – ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΛΕΝΑ ΤΣΙΩΤΑ

 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροMVP of the Week ο Αγραβάνης
Επόμενο άρθροΥποψήφιος τεχνικός διευθυντής βρέθηκε στο Κορωπί