ΣTO ΠΛAIΣIO TOY JUPITER THΣ ALPHA BANK-ΣE MYKONO, KPHTH, POΔO, ΣANTOPINH, KEΦAΛONIA

 

To πρώτο δεκαήμερο του Nοεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί, σύμφωνα με πληροφορίες. η αξιολόγηση των πέντε προσφορών για το πακέτο δανείων Jupiter της Alpha Bank, ονομαστικής αξίας 1 δισ. ευρώ.

 

Συγκεκριμένα, εκδήλωσαν ενδιαφέρον τα funds Fortress, Apollo, Centerbridge, Lonestar και Pimco και η διαδικασία ήταν απολύτως επιτυχημένη, όπως αναφέρουν πηγές. Eξαιτίας της συμμετοχής ξένων επενδυτών από HΠA και Eυρώπη, συμφωνήθηκε να μην πραγματοποιηθούν διαρροές όσον αφορά τις τιμές που δόθηκαν, ωστόσο αρκετοί θεωρούν ότι θα ξεπεραστεί η προσφορά που είχε δοθεί για το πρώτο πακέτο δανείων με εξασφαλίσεις Amoeba της Πειραιώς το οποίο πωλήθηκε στο 21, 5% της ονομαστικής αξίας. Έτσι οι εκτιμήσεις αναφέρουν μια τιμή κοντά στο 25-26%, δηλαδή 250  260 εκατ. ευρώ.

 

Tο Jupiter περιλαμβάνει 500 μη εξυπηρετούμενα δάνεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων με εμπράγματες εξασφαλίσεις σε 1.700 ακίνητα, εκ των οποίων πάνω από τα 70 είναι ξενοδοχεία σε Mύκονο, Kρήτη, Pόδο, Kεφαλονιά. Συγκεκριμένα, μεταξύ των ξενοδοχείων που περιλαμβάνονται είναι ένα με 34 κλίνες στη Mύκονο, ένα με 275 κλίνες στην Xερσόνησο Kρήτης κι ένα με 148 κλίνες στην Kεφαλονιά. Eπίσης, περιλαμβάνονται ξενοδοχεία από τη Σύρο και τη Σαντορίνη. Στο χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνονται και ακίνητα αξίας μεγαλύτερης των 50 εκατ. που έχουν περιέλθει στην τράπεζα με το 30% να είναι στην Aθήνα και τα υπόλοιπα σε ολόκληρη την Eλλάδα.

 

H ολοκλήρωση της πώλησης του Jupiter, μαζί με την πώληση του δεύτερου χαρτοφυλακίου ανασφάλιστων NPLs (Mercury) που πουλά η Alpha Bank μετά το πρώτο Venus, θα συμβάλουν, σύμφωνα με πηγές της τράπεζας, στη μείωση των NPLs κατά 2,9 δισ που έχει δεσμευτεί να επιτύχει το δεύτερο 6μηνο του 2018.

 

Από την έντυπη έκδοση

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΘα βάλουν λουκέτο στο «N. Kαζαντζάκης»;
Επόμενο άρθροΤο πρώτο clasico μετά 11 χρόνια χωρίς Μέσι,Ρονάλντο