Οι σχεδιασμοί των κομμάτων

Η υπόθεση των υποκλοπών (μέρος δεύτερον και σοβαρότερο) ανάγκασαν τα κομματικά επιτελεία να επισπεύσουν τις διαδικασίες για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων, παρά το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε για άλλη μια φορά ότι οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους.

Τα ψηφοδέλτια (πλην αυτού της Επικρατείας) είναι έτοιμα για τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠαΣοΚ- ΚΙΝΑΛ και απομένουν μόνον μερικές εκλογικές περιφέρειες να συμπληρωθούν. Όσον αφορά τα ψηφοδέλτια Επικρατείας παραμένουν στην ευθύνη των προέδρων των κομμάτων (όπως συνέβαινε πάντοτε), αν και σύμφωνα με τις πληροφορίες που αφήνουν τα κομματικά επιτελεία να διαρρεύσουν τα τρία αυτά κόμματα θέλουν όσο το δυνατόν περισσότερο γυναίκες στα ψηφοδέλτια. Εκείνο που απομένει να διευκρινιστεί είναι πόσοι από τους σημερινούς εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς και υφυπουργούς θα θέσουν υποψηφιότητα και πόσοι από το Επικρατείας θα δοκιμάσουν την τύχη τους με σταυρό. Αυτή τη στιγμή τουλάχιστον δύο εν ενεργεία βουλευτές της Ν.Δ. είναι σε τροχιά αποχώρησης.

Στη Χαλκιδική, για παράδειγμα, ο Γιώργος Βαγιωνάς φέρεται να αποσύρεται, με αποτέλεσμα να δίνουν μάχη ο ξενοδόχος Γρηγόρης Τάσιος και ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Γιώργος. Στην Ηλεία, ο Κώστας Τζαβάρας (το έχει ήδη ανακοινώσει πως δεν θα είναι υποψήφιος), ενώ νέα υποψηφιότητα είναι του Νίκου Καλάκου και ενδιαφέρονται ο εκδότης της εφημερίδας «Πατρίς», Λευτέρης Βαρουξής, καθώς και η Αννα-Μαρία Βλαγκούλη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠολεμική Αεροπορία: Υποδέχτηκε τα δυο νέα Rafale στην Τανάγρα
Επόμενο άρθροΝτάσιτς: Η Ελλάδα να υπολογίζει στη στήριξη της Σερβίας για την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα