Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Παγκρήτια πρωτοβουλία των εμπλεκομένων φορέων για την αντιπυρική περίοδο 2019» πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης σε κεντρικό ξενοδοχείο του Ηρακλείου. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης η Περιφέρεια δημιουργεί ένα «δίχτυ» αντιπυρικής προστασίας για ολόκληρη την Κρήτη, χρηματοδοτώντας με περισσότερα από 8 εκ. ευρώ το Πυροσβεστικό Σώμα, ευρύτερα τα Σώματα Ασφαλείας στο νησί για ανανέωση εξοπλισμού ενώ μέσα από νεότερη πρόσκληση για οχήματα και εξοπλισμό 1,5 εκατομμυρίου, οι αρμόδιοι φορείς μπορούν να υποβάλουν προτάσεις για τη διαχείριση των πυρκαγιών.
Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στον χαιρετισμό του στην εκδήλωση τόνισε παράλληλα, ότι, «χρειάζεται να συνεργαστούμε όλοι Αυτοδιοίκηση, Περιφέρεια, Πυροσβεστική, αρμόδιες υπηρεσίες και εθελοντικές οργανώσεις για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα, γιατί λόγω των μεγάλων βροχοπτώσεων που είχαμε το χειμώνα θα υπάρχουν δυσκολίες την καλοκαιρινή περίοδο. Επίσης αυτό που ζητάμε είναι ο εξοπλισμός των Σωμάτων Ασφαλείας που χρηματοδότησε και χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Κρήτης να παραμένει στο νησί».

Στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, η Περιφέρεια Κρήτης και η Πυροσβεστική Υπηρεσία, συμμετείχαν η Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μαρία Κοζυράκη, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης-Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας-ΠΑΜ ΠΣΕΑ Γιάννης Λεονταράκης, ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Νικόλαος Λαγουδάκης, Δήμαρχοι, εκπρόσωποι Δημάρχων, Σωμάτων Ασφαλείας και εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών.
Ο Δήμος Χανίων σε συνεργασία με τα βιβλιοπωλεία της πόλης πρόκειται να διοργανώσουν την 7η Έκθεση Βιβλίου από τις 7 έως 18 Αυγούστου 2019 στο ενετικό λιμάνι των Χανίων.
Τα βιβλιοπωλεία του Δήμου Χανίων που επιθυμούν να συμμετέχουν στην έκθεση θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή έως την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019 και ώρες από 08.00 έως 03.00 μ.μ. στο Γραφείο Πολιτισμού του Δήμου Χανίων (Πληροφορίες: Κοτσιφάκη Μαρία, Δημαρχείο Χανίων – Κυδωνίας 29 – (α΄όροφος) – τηλέφωνο 2821341613.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει μαζί με την αίτηση τους να υποβάλλουν την έναρξη επιτηδεύματος στην οποία θα αναφέρεται ο κωδικός αριθμός δραστηριότητας.

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΚοζάνη: Χάντμπολ. Ελλάδα – Ισλανδία στο ΚΓ Λευκόβρυσης
Επόμενο άρθροSOS από αγρότες και επιστήμονες για την Tuta Absoluta