Παρά τα αρχικά κέρδη, οι τιμές του πετρελαίου «μάζεψαν» προς το τέλος της ημέρας, κλείνοντας στο κόκκινο.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού πετρελαίου του West Texas Intermediate (WTI) υποχώρησαν την Τετάρτη, μετά την ανακοίνωση Αμερικανού αξιωματούχου ότι η χώρα εξακολουθεί να εξετάζει εργαλεία για να μειώσει τις τιμές της ενέργειας και καθώς τα κυβερνητικά στοιχεία δείχνουν ασθενέστερη ζήτηση βενζίνης.

Επίσης, πιέζοντας τις τιμές του πετρελαίου, η νέα παραλλαγή Όμικρον επιφέρει νέους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που θα μπορούσαν να μειώσουν τη ζήτηση πετρελαίου.

Επιπλέον, ένα έγγραφο του ΟΠΕΚ+ έδειξε ότι ο όμιλος αίρει τις προβλέψεις του για πλεόνασμα πετρελαίου το νέο έτος.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού πετρελαίου WTI υποχώρησαν 51 σεντς, ή 0,76%, στα 65,77 δολάρια το βαρέλι. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, αυξήθηκαν έως και 4%.

Το παγκόσμιο πετρέλαιο αναφοράς Brent υποχώρησε 24 σεντς, ή 0,36%, στα 68,99 δολάρια το βαρέλι.

Απελευθέρωση στρατηγικών αποθεμάτων

Ο αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ Ντέιβιντ Τουρκ είπε ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν θα μπορούσε να προσαρμόσει το χρονοδιάγραμμα της προγραμματισμένης απελευθέρωσης στρατηγικών αποθεμάτων αργού πετρελαίου, εάν οι παγκόσμιες τιμές ενέργειας μειωθούν σημαντικά.

Πρόσθεσε ότι ο Λευκός Οίκος εξακολουθεί να μελετά τις προτάσεις των Δημοκρατικών βουλευτών για την απαγόρευση των εξαγωγών αργού πετρελαίου για να διατηρηθούν οι τιμές των ΗΠΑ σε χαμηλά επίπεδα.

Ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών ολοκλήρωσε τη συνεδρίασή του χωρίς να αποφασίσει εάν θα κυκλοφορήσει περισσότερο πετρέλαιο στην αγορά.

Η συμμαχία ΟΠΕΚ+, η οποία περιλαμβάνει τη Ρωσία και άλλους παραγωγούς, πιθανότατα θα λάβει μια πολιτική απόφαση την Πέμπτη.

«Υπάρχουν πολλά που υποδηλώνουν ότι ο ΟΠΕΚ+ δεν θα αυξήσει αρχικά περαιτέρω την παραγωγή πετρελαίου του σε μια προσπάθεια να διατηρήσει τις τρέχουσες τιμές στα 70 $/βαρέλι περίπου», δήλωσε ο αναλυτής της PVM Stephen Brennock.

Αναλυτές της Goldman Sachs χαρακτήρισαν την πτώση των τιμών του πετρελαίου «υπερβολική», λέγοντας ότι «η αγορά έχει υπερβεί κατά πολύ τον πιθανό αντίκτυπο της τελευταίας παραλλαγής».

Πηγή: ΟΤ

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθρο«Χ»αρακίρι για τη Νάπολι, πλησίασε στην κορυφή η Μίλαν
Επόμενο άρθροΈνα γκολ (1-0) ήταν αρκετό για τη Ρεάλ κόντρα στην Μπιλμπάο