Οι τιμές του πετρελαίου βυθίστηκαν την Παρασκευή, μετά την ανακοίνωση ότι ο πληθωρισμός στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Μάιο ήταν υψηλότερος από τον αναμενόμενο αλλά και την επιβολή νέων περιοριστικών μέτρων για την COVID-19 στην Κίνα.

Ειδικότερα, το αργό Brent υποχώρησε 3 δολάρια, ή 2,4%, στα 120,07 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate υποχώρησε 2,96 δολάρια ή 2,4% στα 118,55 δολάρια το βαρέλι.

Οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν, ακολουθώντας την πορεία της Wall Street.

Τα «παιχνίδια» της Κίνας

Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι οι εισαγωγές αργού πετρελαίου της Κίνας τον Μάιο αυξήθηκαν σχεδόν κατά 12% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

«Αυτό δεν σημαίνει ότι η ζήτηση πετρελαίου αυξάνεται. Αντίθετα, η Κίνα είναι πιθανό να έχει ενεργήσει ευκαιριακά, αγοράζοντας αργό πετρέλαιο από τη Ρωσία σε σημαντικά χαμηλότερη τιμή από το επίπεδο της παγκόσμιας αγοράς προκειμένου να αναπληρώσει τα αποθέματά της», δήλωσε ο αναλυτής της Commerzbank Carsten Fritsch. .

Η απεργία στη Νορβηγία

Νωρίτερα την Παρασκευή το πετρέλαιο ενισχυόταν κατά περίπου 1 δολάριο εξαιτίας των ανησυχιών για πιθανή διακοπή του εφοδιασμού στην Ευρώπη και την Αφρική.

Η παραγωγή πετρελαίου της Νορβηγίας θα μπορούσε να μειωθεί εάν οι εργαζόμενοι προχωρήσουν σε απεργία την Κυριακή, δήλωσε η Νορβηγική Ένωση Πετρελαίου και Αερίου (NOG).

Περίπου 845 από τους περίπου 7.500 υπαλλήλους σε υπεράκτιες πλατφόρμες σχεδιάζουν να απεργήσουν από τις 12 Ιουνίου, εάν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις για τις ετήσιες αποδοχές.

Πηγή: ΟΤ

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΟ Εμπαπέ «έσωσε την παρτίδα» για τη Γαλλία, 1-1 με την Αυστρία
Επόμενο άρθροSEECP: Η Σύνοδος Κορυφής ανέδειξε τον ηγετικό ρόλο της Ελλάδας ως παράγοντα σταθερότητας, ειρήνης και ασφάλειας στην περιοχή